WSP Regio Zwolle presenteert lokaal Kamper team

WSP Regio Zwolle presenteert lokaal Kamper team

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Ondernemers op zoek naar personeel kunnen op Haatland terecht

Werknemers op zoek naar een baan moeten naar het UWV in Zwolle. Werkgevers op zoek naar personeel kunnen dichter bij huis blijven. Werkgeversservicepunt (WSP) regio Zwolle presenteert een lokaal team voor Kampen. Dat opereert vanuit het pand van IMpact aan de Gildestraat op Haatland.

Ondersteuning
Het team van vier personen heeft zicht op de lokale arbeidsmarkt maar ook op het volledige regionale arbeidspotentieel. Ze werkt namelijk samen met dertien gemeenten in de regio. Met name met Dronten is er een intensieve samenwerking. WSP biedt werkgevers kosteloos en professioneel ondersteuning op het gebied van werving & selectie en advies over subsidiemogelijkheden.
Het team wil samen met werkgevers ”meer banen voor meer mensen” realiseren. Adviseur werkgeversdienstverlening Hans Vermeer spreekt over een ”bundeling van krachten en expertise” dat zowel voor werkgevers als werkzoekenden gunstig uitpakt. Verantwoordelijk wethouder Jan Peter van der Sluis wil ondernemers ”ontzorgen” door een goed beeld op de kansen en mogelijkheden van de mensen, een slimme samenwerking en een makkelijke vindbaarheid.

V.l.n.r. Jan Peter van der Sluis, Esther Koek, Mariska van Woerden, Miranda van der Wolf en Hans Vermeer.

Loket
Aan dit laatste moet één loket bijdragen. Voor de hele arbeidsmarktregio Zwolle is er één digitaal loket en één telefoonnummer, respectievelijk WSPregioZwolle.nl en 038-7001205. Door de samenwerking in de regio kan het lokale team de vraag van een Kamper werkgever meteen oppakken. Vermeer ziet in de samenwerking tussen het lokale team en de regio vooral een ”manier om vraag en aanbod in de regio effectiever en efficiënter te matchen”.
”Persoonlijk contact is belangrijk om een relatie op te bouwen”, volgens Van der Sluis. ”Zo kun je,” vervolgt hij, “ een relatie opbouwen en adviseurs kunnen op die manier ook bedrijven en de cultuur binnen die bedrijven leren kennen.” Aan het WSP is de taak om de eventuele afstand te verkleinen tussen de vraag van een werkgever en het aanbod van de werknemer. Want Vermeer is er stellig van overtuigd dat “er voor iedereen wel een plek is in de arbeidsmarkt.”

Zie ook:
Primeur Kamper Netwerkplein goed bezocht
Na Zwolle nu ook Netwerkplein in Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x