Enthousiast (en) ondernemend – Yo Conceptstore

Enthousiast (en) ondernemend – Yo Conceptstore

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Yolanda biedt kleine ondernemers etalage en verkoop

Dè winkelstraat van Kampen is een winkel rijker. Aan de Oudestraat 96 werd afgelopen zaterdag de Yo Conceptstore geopend. Deze ”shop-in-shop” van Yolanda Reuvecamp biedt kleine, veelal creatieve, ondernemers een verkooppodium. Tal van producten, van edelstenen en babykleding tot opbeurende snuisterijen en biologische etenswaren, staan uitgestald. Aan Annegien was de eer het lint door te knippen en in onvervalst Kampers praatte ze in de uren daarna de mensen naar binnen.
Klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting en onderschrift.

Yo Conceptstore
Het concept van een Conceptstore is in Nederland niet nieuw maar wel in Kampen. Vijf jaar geleden was het nieuw voor Zwolle toen Yolanda daar in de Nieuwstraat een Conceptstore begon die snel een succes werd. Na een paar jaar ging haar man met pensioen en verkocht ze de winkel aan twee enthousiaste jongedames. Onder de naam 101Winkels draait die Conceptstore nog steeds.
Bij Yolanda kroop het bloed waar het niet gaan kan en ze wilde toch weer aan de slag. In de Oudestraat stuitte ze ”op een prachtig pand in het eveneens prachtige Kampen”. Zo beschreef een enthousiaste Yolanda haar komst aan Kamper Nieuws in de week voorafgaand aan de opening.
Zelf woont de geboren Amsterdamse, die twintig jaar geleden naar het oosten trok, in Nieuwleusen. Haar zoon woont wel in Kampen en daarmee kan haar schoondochter in de winkel helpen.

De dames van Happy 038 richten hun tafel in. Chantal Simons richt haar plank in voor gelukshormonen met Kop Op.

Mini-warenhuis
Op SoulStores.com, een online magazine over de mooiste winkels, wordt een conceptstore ook wel een mini-warenhuis genoemd. Volgens Talita Kalloe, oprichter van het webmagazine, is een conceptstore ”gebaseerd op een bepaalde levensstijl” en wordt vaak een mix aangeboden van ”branchevervagende producten”. Volgens Kalloe is een goede conceptstore een winkel ”die is ontstaan vanuit een bepaalde passie en visie van de eigenaar”.
Dit alles is te herkennen in Yo Conceptstore, als creatieve ”kadootjes- en snuffelwinkel” (YR), en in winkeleigenaresse Yolanda Reuvecamp, voor wie zaken doen en online verkopen een grote passie is. Haar persoonlijke passie zijn edelstenen over welke werking ze een boekje kan opendoen. De uitgestalde waar loopt zeer breed uiteen, zowel in prijs als in product. Yolanda mikt op winkelend publiek maar ook wel op toeristen, met bijvoorbeeld de onderneemster die kaarten van Kampen op canvas drukt.

Abiëlle van Gelder richt haar uitstalling met babykleertjes in (MissDraad). Toonkast.

Verhuur ruimte
Yo Conceptstore biedt ”een podium voor interessante merken, ontwerpers, kunstenaars en ondernemers met unieke en handgemaakte producten”. Een week voor de opening stond de teller op 35. Afgelopen zaterdag is Yolanda met maar liefst 42 ondernemers van start gegaan. Die huren een plank, een kast, een tafel of een vitrine waarin/-op ze hun waren kunnen tentoonstellen.
Yolanda verkoopt die voor hen en om die reden spreekt zij niet over haar huurders maar over haar ”partners”. Achter veel plankjes schuilt een verhaal en die worden de komende tijd verzameld. ”Vrolijk, gezellig, warm, uniek, spiritueel, knus en puur” zijn de kernwoorden voor Yolanda. Dat straalt ze ook uit, evenals haar rechterhand neef Mick en haar nieuwe winkel in het oude pand. Wees welkom aan de Oudestraat 96 bij Yo Conceptstore.

Annegien, vriendin van Bertus Krabbe, heette iedereen welkom bij Yo Conceptstore.

Eerder opende een andere creatieve onderneemster een winkel in de bekendste winkelstraat van Kampen. Kriyana zou graag helpen de leegstand in de Oudestraat tegen te gaan:
Spirituele onderneemster strijkt neer in Oudestraat

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top