Zakelijk glasvezel in opmars

Zakelijk glasvezel in opmars

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Meerdere aanbieders ontsluiten Kamper bedrijventerreinen

De industrieterreinen in gemeente Kampen beschikken meer en meer over snel internet via glasvezel. Waar Bright Acces al enkele terreinen ontsloten heeft, daar voegt Delta Fiber Netwerk zich nu bij om glasvezel aan te leggen. Op dezelfde èn andere Kamper bedrijventerreinen.

Delta Zakelijk
Delta Fiber Nederland is een telecomprovider en energieleverancier uit Zeeland. Sinds 2018 groeit haar netwerk ook buiten die provincie. Delta levert telecomdiensten aan consumenten, mkb en de grootzakelijke markt. Internet, tv en bellen met een vast IP-adres, glasvezelverbindingen tot 10 Gbps en groepsaansluitingen voor televisie op vakantieparken en in ziekenhuizen.
Delta Fiber Netwerk is van plan om glasvezel uit te rollen op de Kamper bedrijventerreinen om de bedrijven te voorzien van snel en stabiel internet. Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd als 30% van de ondernemers van de betreffende bedrijventerreinen voor 18 december een abonnement afsluit.
Het glasvezelnetwerk van Delta is een ‘open netwerk’. Dat betekent dat meerdere telecomaanbieders hun diensten op het netwerk kunnen aanbieden. Naast landelijke partijen als Delta Zakelijk kunnen ondernemers ook kiezen voor een regionale telecomaanbieder. De bedrijventerreinen waar Delta zich op richt, zijn Spoorlanden, Zendijk, Bedrijvenpark Rijksweg 50, Haatland en Zuiderzeehaven.

Bright Access heeft al op meerdere (Kamper) bedrijventerreinen een glasvezelnetwerk aangelegd.

Bright Access
De verglazing van bedrijventerreinen wordt al twee jaar ter hand genomen door Bright Access. Zij onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere glasvezelbedrijven doordat het geen vraagbundeling betreft. Bright Access legt gegarandeerd aan. Zij doet de investering en er wordt geen aanspraak gemaakt op subsidie of ondersteuning vanuit de overheid.
Bright Access heeft glasvezelnetwerken aangelegd op tientallen bedrijventerreinen. In Kampen heeft het bedrijf uit Enschede Bedrijventerrein Rijksweg 50 ontsloten alsmede Haatland en Haatlandhaven. Bij nieuw ontwikkelde bedrijventerreinen is er vaak sprake van een kip-ei situatie.
Glasvezelleveranciers willen pas leveren als er voldoende bedrijven zijn gevestigd. Bedrijven, die vestiging overwegen, stellen echter als voorwaarde dat ze kunnen beschikken over een glasvezelaansluiting. Bright Access investeert voor de lange termijn en is daarom bereid al direct vanaf het begin te leveren en zo ook de eerste bedrijven te voorzien van glasvezel.

Meer zakelijk nieuws:
Overdadige verlichting ’s nachts bij bedrijven
Onderzoek naar windmolens bij Zuiderzeehaven
Revitalisering bedrijventerrein Spoorlanden gaat laatste fase in

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x