Zalk wint landelijke Dorpsvernieuwingsprijs 2022

Zalk wint landelijke Dorpsvernieuwingsprijs 2022

Gemeente, Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Na inspirerend Plattelandsparlement in Dalfsen volgde ontknoping

Met hun gemeenschappelijke en brede inzet voor het dorp, hebben de Zalkenaren vandaag de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs in de wacht gesleept. Varsselder Veldhunten (Gld.) werd tweede en de dorpelingen van Luttenberg (OV) kregen de derde prijs. Na afloop werd in feeststemming de thuisreis aangevangen in de schoolbus waar bij het dorpshuis An de Steege in Zalk het feest werd voortgezet.

In het laatste debat voordat de winnaar bekend werd gemaakt, discussieerde Hilde Palland mee. De Kamperse zit voor het CDA in de Tweede Kamer. Eén van de gespreksonderwerpen was energietransitie, waaraan Zalk volop haar bijdrage levert met de coöperatie Duurzaam Zalk.

Debat over energietransitie tijdens het Plattelandsparlement

Namens het Kamper college van B&W was Bas Wonink aanwezig die de Zalkenaren van harte feliciteerde. Ray Haze, voorzitter van Dorpsbelangen Zalk, nam de prijs in ontvangst samen met zijn andere actieve dorpsgenoten. De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK), die zich inzet voor een leefbaar platteland, had de dag georganiseerd. Na uren binnen verpoosd te hebben, konden de ongeveer tweehonderd aanwezigen toch nog in het tweede deel van de middag van het stralend weer buiten genieten. Waar de zon voor Zalk des te stralender leek te schijnen.

Zie ook:
Zalk dingt in Dalfsen mee naar de Dorpsvernieuwingsprijs (De Brug)
Zalk in de race voor Dorpsvernieuwingsprijs 2022

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x