Dikke duim voor Zalker vrijwilligers

Dikke duim voor Zalker vrijwilligers

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Klusteam MFD wint Zalker Vrijwilligersprijs 2022

De winnaars van de Zalker Vrijwilligersprijs 2022 zijn bekend. Het klusteam van MFD ’An de Steege’ wordt bijgeschreven in de annalen voor hun grote en vrijwillige inzet voor het dorpshuis. Bram Eerkes, beheerder van het gemeenschapshuis, zwaaide de mannen van het klusteam de lof toe. Ray Haze, voorzitter Dorpsbelangen Zalk, reikte ze persoonlijk het speldje van verdienste uit.

Waardering
De vijf mannen die het klusteam van het dorpshuis vormen, zijn allen gepensioneerd en betekenen graag iets voor de dorpsgemeenschap. Multi Functioneel Dorpshuis ’An de Steege’ kwam van de grond met grote inzet van het halve dorp. Daarna was het werk niet afgelopen. Naast onderhoud en soms een wijziging van de indeling van het gebouw blijven er nieuwe plannen en wensen komen. Op dit moment wordt onderzocht hoe het dorpshuis toekomstgericht te maken.
Bram Eerkes sprak zijn grote waardering uit voor ’zijn’ vrijwilligers. Gedreven vertelde hij over de positieve reacties die hij regelmatig krijgt over het gebouw dat hij mag beheren. ”Wat een mooi gebouw”, ”wat is het hier netjes”, ”wat is het hier goed geregeld”: de complimenten worden linea recta doorgebriefd naar de vrijwilligers binnen het dorpshuis, waaronder de klussers. Zij steken niet alleen de handen uit de mouwen maar denken ook mee en voorzien Eerkes gevraagd en ongevraagd van advies.

Wim Mensink krijgt het vrijwilligersspeldje als blijk van waardering voor zijn inzet.


Piercing
Op de middag waarop het eindelijk leek te lukken de mannen bij elkaar te krijgen, moest er één toch afzeggen. Er stond natuurlijk gebak klaar en de dikke duim, als bokaal voor de Zalker Vrijwilligersprijs, prijkte midden op tafel. Twee vrijwilligers hadden op de ledenvergadering al het speldje ontvangen. De andere mannen van het klusteam kregen nu het vrijwilligersspeldje op de revers. Die ontbreken natuurlijk op een gewoon shirt of polo dus moest Haze improviseren. „Maak er maar een tepelpiercing van,” riep één van de mannen lachend uit.
De drukte in het gebouw schetste de vele activiteiten die er plaats vinden. De kinderopvang zorgt voor de broodnodige inkomsten naast de baromzet bij feesten en partijen. De torenhoge energierekening is een grote bron van zorg maar er wordt hard gestudeerd op een oplossing daarvoor. Inmiddels staat het gebouw er al tien jaar. Deze middag was er echter niet voor de zorgen die er leven maar voor het heuglijk uitreiken van de Zalker Vrijwilligersprijs. In bijzijn van een trotse Eerkes die een mooie lijn ziet in wat hij allemaal meemaakt in MFD ’An de Steege’: ”Superfijn!”

Uit het archief

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x