Tijdelijke verplaatsing zaterdagmarkt naar Nieuwe Markt

Tijdelijke verplaatsing zaterdagmarkt naar Nieuwe Markt

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Ruimtegebrek op Plantage door ruimere opstelling kramen en terrassen

De warenmarkt op zaterdag wordt voorlopig verplaatst van de Plantage naar de Nieuwe Markt, waar ’s maandags ook de markt staat. Met de opening van de terrassen per 1 juni wordt het te krap op de Plantage gezien de ruimere opstelling die dit coronaseizoen geldt voor terrassen en kramen. Dat laat GBK op haar Facebookpagina weten. De gemeente maakt het officieel morgen bekend.

Terrasseizoen
Gewoonlijk start het terrasseizoen begin april maar met het uitbreken van het coronavirus, en het uitbreken van de maatregelen om dat in te dammen, werd het openen van de terrassen opgeschort. Nu mogen de terrassen open per 1 juni maar wel volgens strikte voorwaarden waaronder de anderhalvemeterdoctrine. Die geldt ook voor de opstelling van marktkramen waardoor beide zaken veel meer ruimte in beslag nemen.
Burgemeester Koelewijn gaf al eerder aan dat het ”puzzelen met de ruimte” wordt in de binnenstad. Mede door de recente invoering van fietsparkeervakken en eenrichtingsverkeer (zie onderaan). De verplaatsing van de zaterdagmarkt is daarvan nu een eerste gevolg. De eerste reacties op Facebook zijn positief.

Een vaste bezoeker van de maandagmarkt.

Sportscholen
In aanvang van de coronacrisis bleef de zaterdagmarkt op de Plantage, onder toeziend oog van boa’s om de coronamaatregelen te handhaven. Nu de aangrenzende terrassen open mogen gaan, ontstaan er ruimteconflicten. De anderhalve meter afstand tussen bezoekers of stelletjes reduceert de terrascapaciteit en of de regelgeving werkbaar is, moet nog blijken.
In eerste instantie wordt de zaterdagmarkt tot 1 september verplaatst naar de Nieuwe Markt. Tot die tijd zouden sportscholen, sportkantines, casino’s en sauna’s gesloten moeten blijven. Juist vanavond heeft het corona-crisisberaad van het kabinet (MCCb) besloten dat dit vervroegd wordt naar 1 juli. Mits dat een week daarvoor verantwoord blijkt. Datzelfde geldt voor een eventuele terugkeer naar de Plantage per 1 september van de zaterdagmarkt.

Zie ook:
Danny Ghosen op stap met camerateam in Kampen
Ook gezonde mensen zeggen ontmoetingen af
Nocoronabankje in Groene Hart Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x