Vertrek met zilveren rand voor Gertjan Brouwer (video)

Vertrek met zilveren rand voor Gertjan Brouwer (video)

Gemeente, Kerk, Nieuws, Video 0 Comment

Scheidend voorzitter Stichting Present krijgt Zilveren legpenning gemeente Kampen

Vorig jaar moest burgemeester Koelewijn nog naar Israël voor de uitreiking van de Zilveren legpenning. Afgelopen weekeinde hoefde hij slechts naar Kampen-Zuid af te reizen. Daar nam Gertjan Brouwer afscheid van zowel Kampen als Stichting Present. Voor zijn vele vrijwilligerswerk op kerkelijk en sociaal-maatschappelijk vlak reikte Koelewijn hem de Zilveren legpenning uit van gemeente Kampen.

Gertjan Brouwer stond aan de wieg van Stichting Present. Die landelijke stichting kreeg eind vorige eeuw een afdeling in Kampen en ”slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden”. Vanaf 1999 was Brouwer betrokken als vrijwilliger bij Present tot vorige maand was hij voorzitter van het bestuur.
Present Kampen kreeg twee jaar geleden de Bruggenbouwersbokaal op het landelijke congres van Present. Het bestuur van de afdeling Kampen liet die beker toen een jaar lang rondgaan in Kampen (zie onderaan). Naast bemiddeling op kleine schaal brak de stichting een lans voor armoedebestrijding op een plaatselijke conferentie (zie onderaan).

Te gast bij de Baptistengemeente prees Koelewijn Brouwer als verbinder. Niet alleen bij Present maar ook bij het diaconaal platform in Kampen dat hij samen met diverse kerken oprichtte. Als ouderling en diaken is Brouwer verbonden geweest aan de Eudokiakerk.
Naast zijn afscheid bij Present, vertrekt Brouwer ook naar Deventer. Met een knipoog merkt hij op dat hij daarmee via de rivier nog verbonden blijft met Kampen. In een uitgebreid interview met RTV IJsselmond vertelt hij daarover (zie onderaan).

Zie ook:
Shmulik Taggar ontvangt legpenning in Eilat (maart 2019)
Bruggenbouwersbokaal reist naar Friesland (januari 2018)
”Waar liefde de tafel dekt, is overvloed” (november 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x