Shmulik Taggar ontvangt Zilveren legpenning in jubilerend Eilat

Shmulik Taggar ontvangt Zilveren legpenning in jubilerend Eilat

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Veel waardering cruciale schakel Kamper uitwisselingen met jarige zustergemeente

Eén van de Kamper partnersteden is Eilat, in het uiterste zuiden van Israël met een net iets kleiner inwoneraantal dan Kampen. De stad bestaat volgende week zeventig jaar. Bij de opening van de expositie over dat jubileum heeft burgemeester Koelewijn zaterdagavond de Zilveren legpenning uitgereikt aan Shmulik Taggar. De “gedreven en flamboyante persoonlijkheid” heeft een belangrijke rol gespeeld bij de stedenband met Kampen.

Partnersteden
Van 1964 tot 2019 was Taggar secretaris van de werkgroep zustergemeenten van Eilat (Sister Cities Committee). In 1991 werd ook Kampen een zustergemeente van Eilat. Bij de vele uitwisselingen tussen Eilat en Kampen die sindsdien hebben plaatsgehad, was Taggar nauw betrokken. Op bestuurlijk vlak maar ook tussen inwoners en kunstenaars.
Bij die ontmoetingen was Taggar steeds de belangrijkste schakel als rechterhand van de toenmalige Nederlandse consul Jacky Pri-Gal (1929-2015). Taggar heeft contacten over de hele wereld gelegd. Inmiddels kent Eilat zestien zustersteden. Doch met vier daarvan zijn slechts regelmatig ontmoetingen, te weten met Kamen (Duitsland), Antibes (Frankrijk), Sopron (Hongarije) en Kampen (Nederland).

Leden van sportvereniging TUS kwamen vorig jaar per fiets uit Meinerzhagen naar Kampen.

Uitwisselingen
De achterliggende jaren zijn er talloze uitwisselingen geweest tussen kunstenaars uit Kampen en Eilat. Taggar heeft gezorgd voor een stevige basis van de stedenband. De uitwisselingen zullen ook navolging vinden nadat Taggar in januari dit jaar afgetreden is als secretaris.
Op dit moment is er ook een delegatie van kunstenaars met de burgemeester afgereisd naar de Israëlische zusterstad. Het Kamper college van B&W is Taggar zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij de band tussen Eilat en Kampen in de afgelopen jaren vorm en inhoud heeft gegeven.
Taggars voorliefde voor kunst heeft hierin meegespeeld. Met zijn passie voor kunst en geschiedenis heeft hij ook het museum en de kunstgalerij in Eilat opgericht.

Het museum en de kunstgalerij van Eilat, opgericht door Shmulik Taggar.

Jubileum
Donderdag 14 maart bestaat Eilat precies zeventig jaar. In zijn huidige vorm ontstond Eilat in 1950. De eerste burgemeester van de kuststad, van 1951 tot 1959, was de Nederlander Hanoch Nenner. De huidige burgemeester Meir Yitzhak Halevi is juist in februari voor een vierde termijn benoemd. Op zijn uitnodiging zijn burgemeester Koelewijn en gemeentesecretaris Griekspoor afgereisd om de festiviteiten bij te wonen.
De Kamper functionarissen zijn zaterdag 9 maart vertrokken maar tot hun spijt moeten zij woensdag 13 maart huiswaarts keren. Voor de burgemeester staan er donderdag 14 maart andere verplichtingen op de agenda, namelijk de ontvangst van koning Willem-Alexander bij diens bezoek aan het Kamper Reevediep. De Zilveren legpenning is echter inmiddels aan Shmulik Taggar in persona uitgereikt.

Na de oorkonde overhandigt Bort Koelewijn Shmulik Taggar een bos bloemen.

Zie ook:
Band met partnersteden bestendigd met kunst en muziek
Zilveren legpenning voor jarige Kees Schilder
Zilveren legpenning voor Petra Menke-Koerner in Soest (D)
Jan Schilder nogmaals gehuldigd

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x