Enthousiast (en) ondernemend – Zoetelief

Enthousiast (en) ondernemend – Zoetelief

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Gerlyne’s droomwinkel biedt koffie, thee, chocola en nu ook koggekruidenbitter

Jeugddromen willen nog wel eens vervliegen maar soms keren ze als een boemerang terug. Zo verging het Gerlyne van de Poll (39) uit Wezep. Het resultaat is te bezoeken op de hoek van de Geerstraat en de Hofstraat. Inmiddels bestaat koffie- en theewinkel Zoetelief tien jaar en het diverse assortiment blijft zich uitbreiden. De laatste ’aanwinst’ is de recent geïntroduceerde vernieuwde Kamper Kogge Kruidenbitter.

Winkel
Als klein meisje droomde Gerlyne van de Poll van een theewinkeltje. Vaak vervagen die dromen met het ouder worden. Zo stond Gerlyne, eenmaal volwassen, er ook niet meer bij stil. In Zwolle leerde ze Wilfred Sollie kennen met wie ze in 1999 verkering kreeg. Op zoek naar woonruimte, viel hun oog op het oude pand in de Geerstraat. Onderin zat een hoedenzaak en boven was verhuurd.
In 2000 stopte de hoedenzaak en kochten Gerlyne en Wilfred het pand. Ze begonnen het geleidelijk aan op te knappen naast hun werk. In 2004 trokken ze in de bovenwoning met het idee om beneden te gaan verhuren. Totdat zo tegen het einde van 2007 spontaan de jeugddroom van een eigen theewinkeltje weer boven kwam drijven.
Samen met de passie van Wilfred voor koffie werd het een koffie- en theewinkel die uiteindelijk op 20 maart 2009 de deuren opende. Aanvankelijk bleef Gerlyne in deeltijd bij gemeente Nunspeet werken en Wilfred bleef een paar dagen in de week werken als fietsenmaker. Dat doet hij nog steeds ter afwisseling maar de koffie- en theewinkel liep zo goed dat ze er helemaal voor konden gaan. Tien jaar later kregen ze de Mobiele Felicitatie Eenheid van Kampen Marketing op bezoek om het jubileum mee te vieren (zie onderaan).

Doorkijkje door de Geerstraat met rechts op de hoek Zoetelief.
Assortiment
Het assortiment bevat inmiddels veel meer dan koffie, thee en chocolade. De aanvoerder van de MFE, wethouder Meijering (Economie) keek metl bewondering naar het theeservies dat één van de vele uitbreidingen van het eet- en drinkwarenassortiment is. Eerlijk en handgemaakt heeft wel zijn prijs maar ”zo zijn er ook mensen die het servies beetje bij beetje bij elkaar sparen,” vertelt Gerlyne. Andere mensen komen soms met een kadomandje om dat voor een verjaardag te vullen. Dat kan met bonbons tot broodbakmeel.
Afgelopen woensdag maakte Gerlyne op de Facebookpagina van Zoetelief bekend nu ook de Kamper Kogge Kruidenbitter op het schap te hebben evenals het Kamper Kaatje. De kruidenbitter volgens vernieuwd receptuur werd vorige week geïntroduceerd op de Koggewerf (zie onderaan). De kruiken of flessen (afhankelijk van het formaat) zijn ook mooi om cadeau te geven en passen daarmee naadloos in het assortiment van Zoetelief.

Het assortiment van Zoetelief bevat veel meer dan alleen koffie, thee en chocolade.

Jubileum
Voor de openingsdatum van 20 maart hadden Gerlyne en Wilfred destijds gekozen omdat dat vlak voor Pasen en Moederdag ligt, het moment bij uitstek om te genieten van chocola, bonbons en paaseitjes. Elly van der Poll, moeder van Gerlyne, was ook present tijdens het bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid dat de directe omgeving Hanzeblauw kleurde. Als steun en toeverlaat in drukke tijden levert Elly een onmisbare bijdrage aan de winkel.
Het was een komen en gaan van mensen die het ondernemersstel in de Geerstraat kwamen feliciteren. Gerlyne vertelt een dag later overweldigd te zijn door de aandacht. Tot half tien ’s avonds is ze bezig geweest met opruimen en de kado’s uit te pakken. Voorbijgangers kregen ook de alcoholvrije cocktails van de MFE aangeboden waarmee de aandacht voor het jubileum van Zoetelief te meer werd vergroot. Zo zoet en lief als de aangeboden waar, zo zijn de ondernemers erachter. En zoals tien jaar geleden de opening vlak voor Passen lag, zo is dat nu natuurlijk ook het geval. De hoogste tijd voor een bezoek aan het enthousiast (en) ondernemend gedreven Zoetelief.

V.l.n.r. Elly van der Poll, Wilfred Sollie, Gerlyne van der Poll en Geert Meijering.

Zie ook:
Artikelserie ’Enthousiast (en) ondernemend’
Nieuw kruidenbitter om Kamper Kogge in de vaart te houden
Zoetelief viert jubilerende droom samen met MFE (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x