Beiaardconcerten tijdens koopavond

Beiaardconcerten tijdens koopavond

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Concertserie op Nieuwe Toren op vrijdagavond startte met Frans Haagen

De jaarlijkse serie zomerconcerten op de beiaard van de Nieuwe Toren is vorige week vrijdag van start gegaan. Zeven weken lang zullen zes beiaardiers op vrijdagavond hun vuisten laten gaan over de Kamper beiaard. De Kamper stadsbeiaardier Frans Haagen opent en sluit de serie af. Van half acht tot half negen zullen de klokken hun klanken over de Kamper binnenstad uitstrooien.

Naast de reguliere marktbespelingen op maandagmorgen en zaterdagmiddag worden sinds 2001 ‘s zomers ook beiaardconcerten op koopavond gespeeld. De organisatie hiervan is in handen van de Stichting BeiaardKring Kampen, waarin onder andere de Kamper beiaardier Jasper Stam actief is (zie onderaan).

Voor deze concerten worden gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland uitgenodigd. De Kamper stadsbeiaardier Frans Haagen startte de concertserie op vrijdag 12 juni. Bij de afsluiting op 26 juli zal hij verzoeknummers spelen en daarmee de beiaard omtoveren in een jukebox. De beiaardiers die op de tussenliggende vrijdagavonden zullen spelen, staan onderaan genoemd.

Haagen speelde vorige week werken van onder andere Bach en Mozart. Het programma is elke vrijdagavond verkrijgbaar in de luistertuin, oftewel de Hof van Breda aan de Marktsteeg. In de geest van corona wordt er dit seizoen geen koffie en thee geschonken. De beiaard is in de hele binnenstad te horen maar in de luistertuin valt alle stadsrumoer zo goed als weg.

Frans Haagen op de beiaard van de Nieuwe Toren in de Kamper binnenstad.

Programmering
• vrijdag 19 juni: Tommy van Doorn (Boxtel)
• vrijdag 26 juni: Christiaan Winter (Alkmaar)
• vrijdag 3 juli: Bauke Reitsma (Deventer)
• vrijdag 10 juli: Koen van Assche (België)
• vrijdag 17 juli: Klaas de Haan (Laren)

Zie ook
Bevrijding thema beiaardconcert Frans Haagen (video)
Literaire start Zomeravondconcerten met Jan Ravensteijn
Zomeravondconcert in Harderwijk met Kamper beiaardier

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x