Vrijzinnige gemeente viert zondag ’Anders’

Vrijzinnige gemeente viert zondag ’Anders’

Kerk, Nieuws 0 Comment

Opening seizoen met ’kerkdienst’ rondom beleving

Na de zomer starten verenigingen en kerken een nieuwe seizoen op. De vrijzinnige gemeente in Kampen, die tussen een kerk en een vereniging inzit, begint het nieuwe seizoen met een ’Zondag Anders’. In deze ’kerkdienst’ op 30 september draait het niet om religie, God en Jezus maar om beleving.

Anneke van der VeldeVoorganger in de dienst, die om 10u15 begint, is Anneke van der Velde. Zij noemt een ’Zondag Anders’-dienst een ”uitgelezen moment om, ook als niet-gelovige, eens de drempel van ons verenigingsgebouw over te stappen.” De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder is gevestigd in de Levensbron aan de Vloeddijk 62.

Volgens Van der Velde gaat het om ’kerkdiensten’ die niet echt de naam kerkdienst mogen dragen omdat ze ervoor waakt om een verwijzing naar God, Jezus en geloof te maken. Er wordt gezongen en teksten voorgedragen door verschillende mensen. De begeleidend organist Henk van Marle heeft tegenwoordig ook een elektrische piano waardoor, volgens de gemeente, deze zondag ”heel anders dan men van een ‘kerkdienst’ mag verwachten.”

 

Eerdere activiteiten:
Bach’s cantate 106 centraal in Lutherse Kerk (nov. 2017)
’De Verrekijkers’ vertoont film over werkeloosheid (feb. 2018)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top