Zonder Willow was er geen Music Club geweest

Zonder Willow was er geen Music Club geweest

Nieuws 0 Comment

Na twee jaar doet Schaper uitspanning over aan Meuleman

In jockeykleding en druk telefonerend staat Danny Schaper op de balustrade van de Music Club. Dat symboliseert de aanleiding om ”zijn” Music Club van de hand te doen. Schaper wil zich gaan concentreren op zijn hippische (bedrijfs-)activiteiten waar hij de handen vol aan heeft. Recycling Kampen wordt de nieuwe eigenaar van de uitspanning aan de Flevoweg per 1 januari 2017, in de persoon van Jos Meuleman. Daarmee wordt een hoofdstuk afgesloten van zes jaren volop ontwikkelingen.

Succesvol springruiter
Als zakelijk ondernemer blijft Danny Schaper het liefst achter de schermen maar als succesvol springruiter en hippisch ondernemer komt hij er niet onderuit om af en toe in de kijker te staan. Op zijn stal in Ommen fokt hij paarden en temt en berijdt ze van veulen af. Hij leidt ze op, traint ze tot op hoog niveau en probeert ze dan voor een goede prijs te verkopen. Enkele zeer geslaagde transacties, zoals met Willow, stelden hem in staat te investeren in de Music Club.

Zo’n twintig jaar geleden werd hij mede-eigenaar van sociëteit De Buitenwacht die zijn ouders dreven naast het station van Kampen. Nadat die afgebrand was in 2010 kwam Schaper na lange onderhandelingen met gemeente Kampen tot een ruil met grond bij partycentrum Het Haasje (zie onderaan) aan de westgrens van zowel Kampen als Overijssel.

Danny Schaper op Willow tijdens een springconcours.

Schaper bleek goud in handen te hebben met Guidam’s Willow, die ook even door Jeroen Dubbeldam is gereden voordat ‘ie verkocht werd en nu in Amerika de sterren van de hemel rijdt (zie onderaan). Momenteel rijdt Danny Schaper samen met Jos Meuleman en Cees den Boer, eveneens werkzaam bij Recycling Kampen, Willow’s nakomeling Guidam’s Willow the Second. Met de opbrengst van Willow kon Schaper investeren in de Music Club waarmee Het Haasje compleet getransformeerd werd en later uitgebreid met Café Buiten.

Toenmalig zakenpartner Herman Triest, die een hippisch bedrijf in Oldebroek heeft, verdwijnt nu nog meer naar de achtergrond. Jos Meuleman, de andere zakenpartner van toen en eveneens een paardenman, nam met zijn bedrijf Recycling Kampen het voortouw bij de verbouwing.
Met name de befaamde Black Box-constructie van de nieuwe concertzaal deed de begroting overschrijden. ”Maar Meuleman”, vertelt Schaper, die Meuleman al sinds de Buitenwacht kent, ”is er de man niet naar om dan het werk halverwege af te breken.” Die openstaande schuld wordt nu vereffend met de overname van de Music Club door Meuleman’s bedrijf.

De beachclub van Café Buiten bij de Music Club.

Weinig opheffends
Veel aandacht hadden de ondernemers achter de Music Club niet willen schenken aan de overname en veel zal er ook niet veranderen. Het personeel is van tevoren ingelicht maar veel (vast) personeel kent de Music Club niet. Schaper benadrukt dat de uitspanning een evenementenlocatie is en meer facilitair georiënteerd is.

Café Buiten(zie onderaan) is van woensdag tot en met zondag geopend maar op deze druilerige ochtend verwachten Michel en Martijn weinig toestroom. In de Music Club vinden veelal evenementen plaats op uitnodiging of initiatief van derden. Dat kan een optreden van een wereldberoemde artiest zijn tot de viering van de gouden bruiloft van opa en oma.
”Met veel personeel”, licht Danny Schaper toe, ”moet je ook veel organiseren. Wij hebben liever een evenement minder en lage kosten”. Recycling Kampen kan ook nog eens kosten besparen door taken samen met hun vestiging in de buurt uit te voeren.

Op het terras van Café Buiten lijkt Willow ook te staan.

Als de banken akkoord gaan, moeten alle verkooptransacties voor het einde van het jaar gepasseerd zijn. Wanneer dat lukt, zal Danny Schaper na ruim twintig jaar nog weinig in Kampen verschijnen. Hij blijft betrokken bij de Music Club en hij blijft de programmering doen. Zijn zus Sophie trekt zich helemaal terug zoals ook zijn ouders weinig meer ondernemen. Alleen zijn zwager op Texel draagt dan nog de naam Schaper als horecafamilie uit.

Hoeveel minder de naam Danny Schaper zal klinken in de horecawereld, des te meer zal dat zijn in de hippische wereld. Samen met de twee eerder gepubliceerde Buitenwachtartikelen (zie onderaan) sluit hiermee voor Kamper Nieuws een spontaan ontstaan drieluik over de Music Club. Aan Jos Meuleman is het nu om een nieuw chapiter te beginnen.

Zie ook:
Terrein Buitenwacht eindelijk overgedragen
Disco Buitenwacht overgegaan in Café Buiten

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top