Groot feest bij nieuw zorgappartementencomplex in Stationskwartier

Groot feest bij nieuw zorgappartementencomplex in Stationskwartier

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Onder de vleugels van PGVZ gaan 27 cliënten zelfstandig wonen

In de nieuwste wijk van Kampen zijn in februari 27 zorgappartementen opgeleverd in een complex met de voor de hand liggende naam ’Stationskwartier Kampen’. Afgelopen vrijdag was het tijd om dit feestelijk te vieren. Met de directeur, twee wethouders, muziek en veel eten en drinken. Aan een volgende serie zorgappartementen wordt inmiddels hard gewerkt.

Wachtlijst
Zoals er op de reguliere huurwoningmarkt een wachtlijst bestaat, zo bestaat die ook voor woningzoekenden met een hulpvraag. Gosse Noppert, directeur van PGVZ, is daarom in zijn nopjes met deze zorgappartementen. Wethouders Jan Peter van der Sluis en Bernard van den Belt sloten zich hierbij aan voordat het feest losbarstte.
Noppert spreekt over een ”droomlocatie” waar voor de 27 bewoners altijd (24/7) zorg beschikbaar is. In Kampen heeft PGVZ een wachtlijst voor woningzoekenden met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. In IJsselmuiden, Genemuiden, Zwolle en Apeldoorn heeft PGVZ wachtlijsten binnen ouderinitiatieven waar ze de zorg voor verzorgt.
In de voormalige HBS tegenover Myosotis realiseert PGVZ samen met IJsselheem momenteel een zestiental zorgappartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In het Stationskwartier wonen op de eerste verdieping mensen met een lichamelijke beperking en op de tweede en derde verdieping mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Groot feest bij nieuw zorgappartementencomplex in Stationskwartier.

Rondleiding
Het feest werd gecombineerd met een Open Dag. Een rondleiding toonde zelfstandige, volwaardige appartementen met een eigen woon- en slaapkamer, badkamer en eigen keuken. Maar bewoners kunnen er ook voor kiezen om in de gezamenlijke huiskamer elkaar op te zoeken of samen te koken en te eten.
Bij de ontwikkeling en bouw van de appartementen is erop gelet dat de huur binnen de huursubsidienorm blijft vallen. Naast de bewoners met hun familie waren ook het personeel en de (veelal lokale) bouwpartners welkom op het feest.
Eén van de nieuwe bewoners van het complex in het Stationskwartier is de dochter van Gosse Noppert. Zij is lichamelijk gehandicapt en vormde bijna vijftien jaar geleden de aanleiding voor Noppert om met PGVZ te starten. Inmiddels heeft de zorgorganisatie zo’n 5.000 cliënten en 1.300 medewerkers. De wens van Noppert bij aanvang om ’zijn’ PGVZ klein te houden, is niet gehaald. Wel, naar eigen zeggen, de menselijke maat.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x