Zoutkamer Kampen biedt remedie tegen luchtweg- en huidklachten

Zoutkamer Kampen biedt remedie tegen luchtweg- en huidklachten

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Open Dagen om vrijblijvend kennis te maken

In relatieve stilte bevindt zich op Haatland al vijf jaar een plaats waar mensen verlichting kunnen vinden voor klachten met huid of ademhaling. Vrijdag en zaterdag organiseert de Zoutkamer Kampen Open Dagen om kennis te maken met de natuurlijke en medicijnloze aanpak die de vroegere arbeiders in de zoutmijnen onbedoeld al ervoeren.

Heilzame therapie
Als tweede zoutkamer in Nederland opende Roland Prins zijn ruimte vijf jaar geleden, na een jaar proefgedraaid te hebben in besloten kring. Zoutkamer Kampen biedt een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten. In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Deze kunnen gemakkelijk tot diep in de sinussen en bronchiën worden ingeademd. ”Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën,” vertelt Roland Prins die de methode samen met een partner uit Almere heeft onderzocht en opgezet. ”Onze therapie biedt veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen,” vervolgt hij. ”Zouttherapie is onder andere geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze.”

De ruimte van Zoutkamer Kampen.

Kleine groepen
Bij kinderen tot twaalf jaar is de begeleiding door één ouder inbegrepen. In de ruimte is plaats voor negen personen maar doorgaans worden er geen groepjes met meer dan vijf personen ingepland om ze de ruimte te geven. Iedereen gaat gewoon gekleed de kamer in. “Tenslotte gaat het erom dat mensen de aerosollucht inademen,” vertelt Prins. Hij benadrukt nooit op de stoel van de dokter te gaan zitten maar met zijn brede technische en medische interesse kijkt hij wel verder. Hij verdiept zich ook in pharmacologie en bespreekt vooraf met mensen over hun eventuele medicijngebruik. Soms kunnen daar klachten vandaan komen en heeft een zouttherapie geen zin. Mensen met huidklachten, zoals acne, eczeem en psoriasis, ervaren na een aantal sessies beduidend minder klachten, volgens Prins, zoals de behandeling ook ex-rokers en sporters meer lucht oplevert.

Geen wellness
Het betreft geen wellness en de zoutgrotten, die sommige sauna’s kennen, zijn niet te vergelijken met een zoutkamer. In Nederland is het begrip zoutkamer nog relatief onbekend ofschoon voor ziekelijke kinderen vroeger wel het devies gold ”stuur ze naar zee”. Onbewust was zo de werking wel bekend. Waar de mannen uit kolenmijnen bij bosjes neervielen, zo blaakten de mannen die uit de zoutmijnen kwamen. In Polen zijn er zoutmijnen ingericht als ’zoutkamer’ en zo kennen al veel Europese landen zoutkamers.
Vanaf 10u kan iedereen op vrijdag 12 okt. (tot 21u) en zaterdag 13 okt. (tot 18u) een kijkje komen nemen aan de Reigerweg 15. Bij aanschaf van een strippenkaart voor tien sessies à €145 krijgt men één sessie extra of men kan bellen (038-3332727) of mailen (info@Zoutkamer-Kampen.nl) voor een proefsessie. Roland Prins gunt het iedereen: Kom op adem bij de Zoutkamer Kampen.

Kom op adem bj Zoutkamer Kampen.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x