Zwartendijkruiters beleven een mooie dag

Zwartendijkruiters beleven een mooie dag

Nieuws, Sport 0 Comment

Spel- en Dressuurdag zorgt voor gespannen èn ontspannen gezichten

 

De Spel- en Dressuurdag op de manege aan de Zwartendijk bracht afgelopen zaterdag weer veel wedstrijdspanning maar ook spelontspanning. Dit evenement van SAP ’De Zwartendijkruiters’ wordt al menig jaar georganiseerd en had dit jaar als thema ’boerderij’. Kinderboerderij Cantecleer bracht enkele boerderijdieren en ook kwam, als ambassadeur van de SAP, burgemeester Koelewijn de ruiters aanmoedigen.

SAP

In de grote rijbak was een wedstrijdparcours aangelegd en in de kleine rijbak stonden enkele speeltoestellen opgesteld, waaronder een rodeostier. In de rijhal stonden kraampjes met onder andere foto’s van alle paarden van Stichting Aangepast Paardrijden. Bijna vijftig ruiters reden beurtelings de wedstrijdronde waarin, afhankelijk van het niveau, verschillende tempo’s gereden moesten worden als ook figuren en een plastic ijsco verplaatst moest worden naar een andere bak. De één was zenuwachtiger dan de ander maar iedereen kreeg het diploma na afloop plus een mooie wedstrijdbeker.

SAP

Alfred Plette keek het allemaal lachend aan. Sinds een half jaar is hij voorzitter, nadat Marjon Schaeffer naar Zwolle was verhuisd. Zijn dochter Gerlinda rijdt al jaren bij de SAP, een stichting die als doel en missie heeft om paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Via informatie aan de ouders had Plette gehoord van de vacante functie en in het belang van de SAP sprong hij daarop in. Hij houdt van aanpakken en ziet veel kansen voor de SAP om op de kaart te blijven staan en zich verder te ontwikkelen. Na jarenlange trouwe dienst neemt de penningmeester volgende maand afscheid en voor die bestuursfunctie wordt nog een kandidaat gezocht. De prijzenpot van de Spel- en Dressuurdag was dit jaar goed gevuld en voor volgend jaar is ook al een nieuwe sponsor gevonden, naast de huidige sponsoren. De prijswinnaars gingen na de mooie dag nog meer voldaan naar huis dan de anderen al gingen.

SAP
Zie ook:
Website SAP ‘De Zwartendijkruiters’
Facebookpagina SAP ‘De Zwartendijkruiters’

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x