Zwerfboekenkast Reijersdam biedt meer voorzieningen

Zwerfboekenkast Reijersdam biedt meer voorzieningen

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Feestelijke opening met veel kinderen en plezier

Binnen één week zijn er twee zwerfboekenstations geopend in Brunnepe. Na het station in het groen van het Voedselpark is nu ook een station in wijkcentrum Reijersdam geopend. Deze is geplaatst in een leeshoek met laptop en printer. De zwerfboekenkast is gericht op de jeugd die hem dan ook officieel mochten openen. De kinderclub van Reijersdam haakte in op deze activiteit.

Bibliotheek
Waar bij De Groene Brunneper een oude telefooncel kleurrijk is omgebouwd tot zwerfboekenstation (zie onderaan), daar is het zwerfboekenstation in Reijersdam een kast die rechtstreeks uit de bibliotheek lijkt te komen. Die heeft de kast ook gesponsored en van boeken voorzien, die nu mogen gaan zwerven.

De doelen komen veelal overeen met die zoals eerder beschreven bij het Voedselpark. De situering is geheel anders. Waar je bij De Groene Brunneper buiten kunt lezen in het groen, daar kun je bij Reijersdam binnen zitten op een sofa. Het wijkcentrum heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een computer- en printvoorziening aan te bieden voor de kinderen – en de wijkbewoners natuurlijk.

Tamara Pietersz opent de opening bij Reijersdam.

Biebbingo
Joop Schulte en Irma Hollander (Bibiliotheek Kampen) verwelkomden alle kinderen samen met Tamara Pietersz (wijkverbindster gemeente Kampen) en Juliëtte van Ommen (Boemerang Brunnepe). Eerst werd er een spannende biebbingo gespeeld. Op een papier met afbeeldingen van boeken, verschenen sommige daarvan op een scherm en die konden dan weggestreept worden. Tussen de boeken stonden logo’s van biebactiviteiten waarover werd verteld.

Greetje Hagenbeuk won de bingo en daarmee een jaarabonnement op de bibliotheek. Samen met drie andere vrijwilligers verzorgt zij elke woensdag de kinderclub bij Reijersdam. Inclusief voorlezen! Het belang daarvan kenden ze al. Nu kan ook het zelf lezen gestimuleerd worden met de gratis boeken uit het zwerfboekenstation. De boeken kunnen nu vanuit meerdere hoeken van Brunnepe gaan zwerven.

Een betoverend kleurkrasspel kwam ook ter tafel.

Zie ook:
Zwerfboeken voor kinderen bij De Groene Brunneper
Bijzondere BoekStartochtend met winnaars en wethouder (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x