Feest van herkenning tijdens interactieve signeersessie Rina Stam

Feest van herkenning tijdens interactieve signeersessie Rina Stam

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Voorbijgangers reageren positief op haar boek ”Welke dag is het vandaag?”

In de voorverkoop was de eerste druk van haar eerste boek al uitverkocht. De tweede druk van haar debuut onder de titel ’Welke dag is het vandaag?’ loopt ook goed. Rina Stam blijft haar boek actief promoten. Bij boekhandel Bos heeft ze in de Oudestraat het boek onder de aandacht gebracht. Ze kwam bekenden tegen maar de meeste herkenning kwam in gesprekken met mensen over het proces van dementie zoals Rina’s moeder dat doorliep.

Signeersessie
Achteraf gezien had ze in een kraam op de eerste Kamper Ui(t)dag kunnen staan. Maar Rina stond een dag later met tafel en stoel voor Boekhandel Bos met een aantal exemplaren van haar boek. En een pen om het boek te signeren voor passanten die het besloten aan te schaffen. De ’interactieve signeersessie’ leverde leuke gesprekken op en soms herkenning als er bekenden langs kwamen of mensen hoorden waarover Rina geschreven heeft.
In ’Welke dag is het vandaag?’ blikt de debuterend schrijfster terug op de afgelopen zestien jaar waarin haar moeder aan dementie leed. Zij stierf dit voorjaar. In het boek beschrijft Stam alle tragische en soms ook komische ervaringen die bij de ziekte komen kijken. Half juni werd Rina bij Boekhandel Bos hartelijk ontvangen door Henriëtta Schutte (zie onderaan). Ze legde toen de eerste exemplaren neer van ’Welke dag is het vandaag?’ bij The Read Shop Bos, zoals de boekhandel al jaren officieel heet.

Noorderboog
Rina trekt het hele land door om haar boek onder de aandacht te brengen. Eerder deze maand was ze te gast bij De Schiphorst in Meppel waar Zorgroep Noorderboog gespecialiseerde zorg biedt aan mensen met dementie. Daar woonde de moeder van Rina, die uit het naburige Belt-Schutsloot komt, de laatste dertien jaar van haar leven. Natuurlijk trof Rina ook daar weer oude bekenden.
In Kampen, in de Oudestraat sprak ze met diverse mensen. Iemand die in de zorg werkt, kocht het boek en legt het straks, na het zelf gelezen te hebben, op haar werk neer voor collega’s. Het liefst ziet Rina natuurlijk dat iedereen het zelf koopt. Daar werkt ze hard aan zoals haar moeder ook volhield. Terwijl de woorden allang verdwenen waren, zong ze tot haar laatste dag in De Schiphorst nog steeds de haar bekende oude liederen. Maar welke dag is het vandaag?

Zie ook:
Boeken van Rina
Rina Stam debuteert met boek over haar dementerende moeder

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x