VVD en D66 vragen opnieuw aandacht voor stadsstrand

VVD en D66 vragen opnieuw aandacht voor stadsstrand

Nieuws 0 Comment

Na verplaatsing stier nu afval en hinderlijk onkruid bron van zorg

Nadat vorig jaar de ”gevaarlijke” stier van het stadsstrandje aan de IJssel is verdreven, maken de fracties van VVD en D66 zich nog steeds zorgen om de strandgasten. De gemeenteraadsfracties vragen het college van B&W om het stadsstrandje schoon en veilig te houden.

Zwemmen verboden
De borden bij het klaphekje waardoor men het land van de boer betreedt, zijn duidelijk: Zwemmen levensgevaarlijk, Afval in container en Eigen terrein. Toch lijken niet alle strandgasten te kunnen lezen.
Lang niet al het afval verdwijnt in de prullenbak en menigeen duikt de IJssel in. Het bordje ”Pas op stier” is verdwenen nadat de pinken en hun stier naar verderop is verplaatst (zie onderaan).
De fracties van VVD en D66 zwengelden vorig jaar de ”gevaarlijke” situatie aan met het vee tussen de mensen op het strand. Nu zijn het het afval en de hinderlijke distels en brandnetels die zorgen baren.
Gerben Wijnja (D66) is wel blij met het strand: ”Op een warme dag zie je dat het in grote behoefte voorziet. En het geeft een uitstraling van levendigheid aan onze stad. Dat is echt geweldig.”

Schoon en veilig
Volgens Harry Bruins (VVD) is het dan ook tijd voor de gemeente om door te pakken. ”Het strand is een aanwinst voor de stad. Wij willen dat het strand schoon en veilig blijft”.
Ondanks de verbodsborden zie je op warme dagen als heden strandgasten in de IJssel ronddobberen. Volgens VVD en D66 moeten bezoekers zich bewust zijn van de risico’s. ”Leg bijvoorbeeld markeringsboeien aan tussen de kribben. Dat zou een duidelijke waarschuwing kunnen zijn voor bezoekers,” suggereert Bruins.
Beide liberale partijen willen dat het strandje wordt betrokken bij plannen voor een nieuw waterfront bij station Kampen, zoals Wijnja al eerder heeft aangegeven. Dat zou volgens Bruins “prachtig passen bij het nautische karakter van de stad”.

Zie ook:
Pachter verplaatst ”onder protest” stier en pinken (aug. 2018)
”Stier bij strandje gevaarlijker dan zwemmen in IJssel” (aug. 2018 – video)
VVD en D66 gaan hand in hand voor stadsstrand (sept. 2018)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top