Taalwandeling en inspirerende taalactiviteiten

Taalwandeling en inspirerende taalactiviteiten

Nieuws 0 Comment

Bibliotheek Kampen sluit zich aan bij Week v/d Alfabetisering

Voor wie kan lezen en schrijven, kan de bibliotheek een favoriete plek zijn om te komen. Voor zo’n zes duizend mensen in Kampen gaat die vlieger niet op. Zij hebben, soms de grootste, moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Bibliotheek Kampen gaat de strijd aan tegen laaggeletterdheid en vraagt aandacht voor de vele vrijwilligersvacature. Ook wordt er een taalwandeling georganiseerd.

Vrijwilligersmarkt
Als aftrap voor de Week van de Alfabetisering is er op maandagmiddag 9 september een vrijwilligersmarkt van drie tot vijf op de eerste verdieping van de Bibliotheek in de Stadskazerne. Daar wordt meer informatie gegeven over de vele projecten die de Bibliotheek organiseert.
BoekStart voor de allerkleinsten (0-4 jaar), VoorleesExpress (4-12 jaar) en Taalpunt, Taalcafé en Praatcafé voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven en/of rekenen. Ook worden er vrijwilligers gezocht voor het Internetcafé en de gratis computercursussen voor beginners en ietwat gevorderden.
Tevens kent Bibliotheek Kampen vrijwilligersvacatures voor bijvoorbeeld gastvrouw/-heer in de publieksservice en bij activiteiten voor jeugd en volwassenen. De AZC band zorgt maandagmiddag voor extra gezelligheid terwijl bestaande en (potentiële) toekomstige vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Eenvoudige boekjes voor laaggeletterden.

Taalwandeling
Vrijdagmiddag 13 september is er een bijzondere wandeling door Brunnepe en de binnenstad met als thema ‘Laaggeletterdheid’. Welke gevolgen heeft dit voor het dagelijks leven van zowel degene die moeite heeft met lezen en schrijven, als degenen die met hen leven en/of werken.
De vraag ‘Hoe besteed jij in jouw organisatie aandacht aan laaggeletterdheid?’ roept mensen op, die werkzaam zijn in de gemeente Kampen en hun collega’s, zich aan te melden voor de Taalwandeling. De ludieke, interactieve wandeling is een luchtige manier om te netwerken met andere organisaties. Kunnen mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven, bij jou aankloppen?’
Aanmelden is gewenst via taalpunt@bibliotheekkampen.nl. De wandeling is onderdeel van het langlopende project ‘Een punt hebben’ waarin aandacht wordt besteed aan laaggeletterdheid in de gemeente Kampen.

Zie ook:
Krachtenbundeling voor taalvaardigheid (video)
Certificaten uitgereikt aan nieuwe taalcoaches

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x