Klassieke fout resulteert in autodoop

Klassieke fout resulteert in autodoop

Nieuws 3 Comments

Geen handrem dus auto rolt IJssel in bij Van Heutszplein

Terug van boodschappen doen kon een jong stel vanochtend hun auto niet meer vinden. Die bleek de IJssel ingerold te zijn ondanks dat de handrem erop stond – volgens de eigenaar. Omdat omstanders dachten iemand in de auto gezien te hebben, rukten de hulpdiensten massaal uit. Dat bleek op een misverstand te berusten.

Even voor elven klonken er veel sirenes in de Kamper binnenstad. Te veel sirenes. Bij het Van Heutszplein bleek een auto te water geraakt te zijn. Over de weg kwamen politie, brandweer en ambulance op de melding af. In de lucht hingen een trauma- en een politiehelikopter. De brandweer zette twee duikteams en twee boten in. De auto was snel gelokaliseerd, niet ver van de kade af en ondersteboven liggend in het water. Over de passagiersstoel hing een jas, bleek achteraf, waardoor omstanders meenden dat er iemand achter het stuur had gezeten.

De vlet van de brandweer ligt nog voor de wagen.

Het gedupeerde stel meldde zich echter op de kade. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland is er nog wel in het water gezocht naar personen in geval dat iemand zich de auto onrechtmatig had toegeëigend. Ambulances en traumahelikopter vertrokken toen er geen slachtoffers bleken te zijn. Evenals de rijkelijk toegestroomde kijkers dankzij het zomerse weer en het begin van de bouwvak. De politie hield een groot deel van de IJsselkade wel afgezet zodat een bergingsbedrijf de ruimte had om de auto op te takelen en af te voeren. Het stel dacht echt de handrem erop gezet te hebben maar politieonderzoek wees het tegendeel uit. De klassieke vergissing leidde tot een ongewenste doop in de IJssel van hun auto.

Een bergingsbedrijf heeft de auto opgetakeld en afgevoerd.

Subscribe
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jg

Je kunt hem ook in de 1e of 2e versnelling zeeten. Bij automaat is het anders, maar dan nog.

Martin

Heeft in de versnelling zetten gegarandeerd hetzelfde effect als de handrem?

Bertha

Zou wel een oplossing zijn stoop u pers. Dacht dat het al niet meer kon een auto terwater daar.
Maar helaas toch nog wel.
Maar gelukkig zat er niemand in.

Back to Top

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x