Eerste Boerderij Beleef Dag op Kampereiland biedt volop agrarisch vermaak

Eerste Boerderij Beleef Dag op Kampereiland biedt volop agrarisch vermaak

Nieuws 0 Comment

Boerderijmuseum toont wat er te beleven valt op de boerderij

Stralende gezichten onder een stralende zon. Dat bood de Boerderij Beleef Dag op Kampereiland ter afsluiting van de zomervakantie. Op het land naast de Museumboerderij was veel spel en plezier te beleven voor het hele gezin. Kinderen vermaakten zich met allerhande spelletjes en hun (groot)ouders konden tal van oude trekkertjes bewonderen of het oogsten en dorsen met landbouwmachines van weleer.

Activiteiten
Na 33 jaar traditioneel Oogstdag gevierd te hebben aan het einde van de zomervakantie en de afgelopen 3 jaar stilte, organiseerde de Museumboerderij op Kampereiland dit jaar voor het eerst de Boerderij Beleef Dag. Er waren tal van activiteiten te doen zoals handmelken, koe tekenen, klompenrace, steltlopen, polsstokspringen, zaklopen, een skelterbaan en een strohut bouwen. In een maïsdoolhof kon men verdwalen, men kon meerijden met paard en wagen of zich op een doek laten voortslepen door een trekker.
De boer op de trekker, een oldtimer, draaide de rollen ook om. Hij daagde de kinderen uit zijn trekker voort te trekken wat met vereende krachten lukte. Bij de buren kon men kijken naar een melkrobot om te zien hoe het heden eraan toegaat op een boerderij.

Strohut bouwen.

Bewustwording
Naast (groot)ouders en kinderen een leuke afsluiting geven van de vakantie, had de eerste Boeren Beleef Dag ook een onderliggend doel. De Museumboerderij wilde graag jonge gezinnen trekken en hun laten zien wat de boer allemaal doet. Met een spontane insteek het soms harde maar ook mooie werk laten zien wat er allemaal op een boerderij gebeurt.
De Museumboerderij zelf was ook open en daar kon men proeven aan het boerenleven van weleer. Het stralende weer maakte de dag af. Op school kunnen de kinderen vertellen hoe ze voor het eerst een trekker bestuurd hebben en voor het eerst een koe gemolken hebben. Geen echte, dat werd de beesten bespaard. Herkauwend lagen ze verderop in een weiland wel toe te kijken. Bij wijze van spreken zag je ze welwillend knikken bij alle belevenissen op de eerste Boerderij Beleef Dag.

Zie ook:
Lichtjesroute zet Kampereiland in het licht (2021)
Eerste kievitsei in IJsseldelta gevonden op Kampereiland (2018)
Dijkverbetering bescheiden ingeluid bij Ons Erf (2018)

Zaklopen steltlopen.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x