Nieuwe corpsleden TUK zitten in zak en as

Nieuwe corpsleden TUK zitten in zak en as

Nieuws 0 Comment

Boetedoening in gemeentehuis met hartelijk welkom

 

Volgende week beginnen de onderwijsinstellingen weer in onze regio. Zo ook de Theologische Universiteit Kampen. De laatste vakantieweek bestond voor nieuwe leden van het studentencorps uit een introductie. Locoburgemeester Veldhoen heette hen van harte welkom in Kampen en aanvaardde hun excuses voor enkele misdragingen in de afgelopen week.

Misschien wordt het het laatste jaar in Kampen nu de TUK een verhuizing uit Kampen boven het hoofd hangt. Daarmee zou een einde komen aan de traditie van het corps die haar 154e jaar ingaat. De leden van de studentenvereniging laten zich hierdoor echter niet ontmoedigen en gaan er een mooi jaar van maken. De praetor (voorzitter) was met de volledige senaat (bestuur) naar het gemeentehuis gekomen om de nieuwe corpsleden voor te stellen. Volgens goede traditie werden ze daar ontvangen door Gerrit Jan Veldhoen in zijn functie als locoburgemeester.

De senaat (bestuur) van het corps van de Theologische Universiteit Kampen.

Het was een besloten zitting in de raadszaal maar toch lekte naar buiten wat er geschiedde. De nieuwelingen waren gekleed in een vuilniszak met gezichten onder het roet. Ze bleken in zak en as te zitten. Lotte, Hanna, Marleen en Jenny boden Veldhoen hun excuses aan voor de herrie die ze afgelopen week hadden geproduceerd. Tevens was hun gezang bij het carillon volledig mislukt en stonden ze te krijsen op de Nieuwe Markt. Naar verluidt accepteerde Veldhoen hun excuses en schetste hen enkele aspecten van het mooie Kampen.

In de wandelgangen ging praetor Ben van Stenis kort in op de dreiging die de TUK boven het hoofd hangt. ”Het is een gecompliceerd proces waarmee een aloude traditie verloren zou gaan“, zo gaf hij aan. Tijdens een Open Dag kan de TUK bezocht worden en ook de bovenste verdieping (zie onderaan). Daar huist het corps ‘Fides Quadrat Intellectum’ (‘het geloof vermeerdert het denken’). Naast een grote barruimte onder het schuine dak is er ook een kamer waar aan de wand portretten hangen van alle eerdere voorzitters. Als deze historie zou verdwijnen met een verhuizing zou het hele corps in zak en as komen te zitten. Dat zou eeuwig zonde zijn.

Na het welkom op het Stadhuis trok het corps de Oudestraat door.

Zie ook:
Blik op de Theologische Universiteit Kampen (Open Dag 2015)
C.S.A.C. Fides Quadrat Intellectum

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x