Pleidooi voor LHBTI-beleid op Coming Out Day (video)

Pleidooi voor LHBTI-beleid op Coming Out Day (video)

Gemeente, Nieuws, Video 0 Comment

Regenboogvlaggen en -lopers bij Stadhuis en Stadskazerne

Op 11 oktober wordt sinds 2009 wereldwijd Coming Out Day gevierd. Ook in Kampen werd vrijdag stil gestaan bij de dag waarop aandacht voor LHBTI wordt gevraagd. Bij het gemeentehuis werd een regenboogvlag gehesen. In Café Paatje kon daarna verder gepraat worden. Gert Zomer en Peter Adema stonden de bezoekers en onze videoverslaggever te woord.

Veiligheid
Niet alle lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse-personen (LHBTI’s) voelen zich veilig genoeg om ‘uit de kast’ te komen. Op Coming Out Day wordt daarop de aandacht gevestigd.
In Kampen werd ’s ochtends de regenboogvlag gehesen, die symbool staat voor de emancipatiestrijd van LHBTI. Namens het gemeentebestuur was wethouder Geert Meijering aanwezig als ook Peter Adema namens ’Unieke Verbinding’ en Colin Kouffeld namens de werkgroep Coming-Out Kampen.
Vrijwel alle politieke partijen waren vertegenwoordigd. De SGP had volgens de organisatie netjes bedankt voor de uitnodiging.

Regenboogkleedjes over de tafeltjes bij café Paatje.

Acceptatiebeleid
Na de vlagceremonie was iedereen welkom in café Paatje in de Stadskazerne. Evenals voor de ingang van het gemeentehuis, lag daar een regenboogloper voor de ingang. De bijeenkomst was mede georganiseerd door Stichting Ont-moet van Gert Zomer. Hij ging samen met Peter Adema het gesprek aan voor de camera.
Zowel de Rijksoverheid als belangenorganisatie COC pleiten voor een acceptatiebeleid voor LHBTI (zie onderaan), zoals dit jaar verplicht is geworden op MBO-scholen. In Kampen wordt het breder getrokken. LHBTI -beleid kan zorgen voor vergroting van emancipatiebeleid, ook voor vrouwen, minderheden en mensen met een beperking oftewel een inclusieve samenleving.
Het streven hiernaar staat meer en meer op de agenda van politiek, organisaties en scholen. Op een adviseursproject over inclusiviteit van de Pieter Zandt Scholengemeenschap werd LHBTI genoemd. Op het Stripspektakel vormde inclusiviteit dit jaar het thema waarbij de focus lag op gehandicapten. Wellicht is de volgende stap om LHBTI-beleid in het thema mee te nemen (zie onderaan).

Zie ook:
Jonge adviseurs buigen zich over inclusievraagstuk
Inclusieve samenleving bereikt Kamper Stripspektakel (video)
Accepteren van LHBTI’s (Rijksoverheid)
Bevorderen LHBTI-acceptatie verplicht op MBO (COC)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x