Doel Ommelandvaart behaald

Doel Ommelandvaart behaald

Hanze, Nieuws 0 Comment

 

Kamper Kogge slaagt erin aloude Hanzeroute ’om de Noord’ te zeilen

 

Afgelopen weekeinde werd de droom verwezenlijkt waar Stichting Kamper Kogge met haar varende koggereplica en vele vrijwilligers al jaren naartoe werkte. Na ruim vijf eeuwen heeft zaterdag 28 mei 2016 rond 13u00 weer een koggeschip om de noordelijkste punt van Denemarken gevaren. Op de terugweg van Lübeck heeft de tweede Ommelandvaart daarmee een mijlpaal bereikt.

Op weg (water) voor de Ommelandvaart.

Zoals eerder beschreven vertrok de Kamper Kogge vanaf de overkant van het water en zeilde ze weg langs de oude havenloods op de kade waar de kogge gelegen had als prominente gast op het Hanzefestival. Onderweg was nog even gerust bij Grenaa maar vrijdagmorgen werd Skagen bereikt, de noordelijkste stad van Denemarken.

Zaterdagmorgen vertrok de Zwarte Dame om na ruim een etmaal zeilen zondagmiddag de haven van Thyboron binnen te varen. De bemanning zet vandaaruit weer koers naar het zuiden en hoopt aanstaande zaterdag terug te keren in haar thuishaven, de Koggewerf in Kampen. De middeleeuwse replica en vlaggenschip van Kampen heeft inmiddels ook diverse Deense media gehaald (zie onderaan).

De Kamper Kogge meert onderweg aan en haalt daarmee de Deense media.

De Ommelandvaart liep van de Lage Landen naar de landen aan de Oostzee en daarbij moest om Denemarken gevaren worden. Het Kielerkanaal, waarmee op de heenweg de tocht noodgedwongen werd afgesneden, bestond in de Hanzetijd nog niet. In die tijd gold de Ommelandvaart als een van de belangrijkste handelsroutes. Midden op zee herleeft de Hanzetijd weer.

Zie ook:
Na geslaagd verblijf in Lübeck weer huiswaarts
Historisk skib i Skagen Havn (Skagens Avis)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x