Terugblik met Pinksteren op doop en communie

Terugblik met Pinksteren op doop en communie

Achtergrond, Fotoreportage, Nieuws 0 Comment

Fotoreportage pontificale sacramentsvieringen woonwagenbewoners

Kort voor Hemelvaart werd de Eerste Heilige Communie bediend aan kinderen uit de Thomas a Kempisparochie. De Kamper woonwagenbewoners vierden dat uitbundig, evenals de doop van een ’prinsesje’ eerder in mei. In dit Pinksterweekeinde kijken we daar met een fotoreportage op terug.

Feest
Met Pinsteren vieren de christelijke kerken de uitstorting van de Heilige Geest. Boven de hoofden van de apostelen van Jezus Christus, die zich na Zijn Hemelvaart verweesd voelden, verschenen plots tongen van vuur waarna ze in alle talen begonnen te prediken met tongen van vuur. In de Buitenkerk werd dit gesymboliseerd door zo veel mogelijk vuurtongen te scheppen met kaarsen.

In de RK Buitenkerk wed het vuur van Pinksteren gesymboliseerd met kaarsen.

 
Terugblik
Vorige maand ontving Rachel het sacrament van de Heilige Doop (zie onderaan). Enkele weken later volgde het sacrament van de Eerste Heilige Communie samen met Chayenna en Hannes. In de traditie van de ’reizigers’ (woonwagenbewoners) werd dit uitbundig gevierd. In onderstaande fotoreportage zien we Rachel in de Buitenkerk gevolgd door de drie communicantjes bij de RK Kerk in IJsselmuiden.

 

 
Zie ook:
Kamper woonwagenbewoners hebben zich verenigd
Eerste Heilige Communie in twee rondes toegediend (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x