Zeven dopelingen bij ijsbaan voor De Laatste Reformatie

Zeven dopelingen bij ijsbaan voor De Laatste Reformatie

Nieuws 0 Comment

Internationale beweging strijkt twee dagen neer in Brunnepe voor ”Kickstartweekend”

Het clubhuis van VZOD was afgelopen vrijdag en zaterdag afgehuurd door Nederlandse ”discipelen” van The Last Reformation. ’s Morgens werden er lessen gegeven en ’s middags gaven mensen getuigenis en lieten zich dopen. Met elkaar en door studenten werd besproken hoe te handelen in de geest van het Bijbelboek Handelingen. Menigeen werd geraakt door onderlinge bemoediging en gebed. Het dopen in een grote tobbe buiten gaf koude en warmte tegelijk.

In het clubgebouw van VZOD kwamen leelringen en discipelen van De Laatste Reformatie samen.

Terugkeer naar evangelie
Aanstaande dinsdag wordt gevierd dat Maarten Luther 500 jaar geleden de reformatie inluidde. In 2011 startte de Deen Torben Søndergaard onbedoeld een nieuwe beweging met zijn boek ’The Last Reformation’. Daarin beschrijft hij over de verschillende dooprituelen en kerkstromingen van de afgelopen eeuwen hoe ”al die waarheden, nu ondergebracht in verschillende ‘hokjes’, allemaal samenkomen (….) en ons terugbrengen naar het leven zoals beschreven in Handelingen.” Inmiddels kent de beweging aanhang over de hele wereld en in Nederland is er in Voorthuizen een trainingshuis gekomen om ”mensen te leren wat een ‘discipel van Jezus’ behoort te doen” en ”te laten zien hoe een leven onder leiding van de Heilige Geest er uitziet en hoe Gods leiding te vinden en volgen is”. In zogenaamde Kickstartweekenden kan men kennis maken met de beweging en lessen volgen. Ilse en Ben, een ’discipel’ uit IJsselmuiden, hadden het initiatief genomen om in Kampen een Kickstartweekend te organiseren en daar bleek de nodige belangstelling voor te bestaan.

De doop van Amanda bij De Laatste Reformatie maakte indruk op menige aanwezige.

Samenkomst in Kampen
Het clubgebouw van VZOD bij de ijsbaan in Brunnepe stond twee dagen in het teken van lessen in zieken genezen, bekering prediken, mensen dopen en vervullen met de Heilige Geest, demonen uitdrijven en discipelen maken. Eén van de zeven dopelingen verkoos de IJssel en de anderen dompelden zich op de veranda in een grote tobbe. Eén van hen was Amanda uit Breda, getrouwd en moeder van drie kinderen. Via internet had ze De Laatste Reformatie leren kennen en in december zou ze zich laten dopen. Toen ze van de mogelijkheid in Kampen hoorde, in welke regio ze bekend is, kon ze niet meer wachten. Ze heeft geen enkel bezwaar tegen foto- en filmopnames want ”iedereen mag het weten!” Ze voelt zich na afloop volledig vrij en het water mocht dan heel koud zijn, van binnen voelde ze (”wauw!”) ongelooflijk veel warmte. De doop van Amanda verliep heftiger dan bij de twee jongemannen na haar. Naast tongentaal werd uit de worsteling van Amanda duidelijk dat bij het binnen stromen van de Heilige Geest de duivel uitgedreven werd. Dit was de tweede keer dat er in Kampen een kickstartweekend was georganiseerd. Of er een volgende komt, is afwachten volgens de organisatie ”waar de Heilige Geest Zijn kerk voortbouwt”.

Zie ook:
Wat is (de visie van) De Laatste Reformatie?
Grootse herdenking Reformatie en viering predikaat Reformatiestad
Koene ridders en ruiters trotseren regen tijdens historische optocht

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x