Meer wijzigingen naast de Heugte

Meer wijzigingen naast de Heugte

Prikje 0 Comment

De Naald meldt verrassend nieuws over KiOK, Sail en Sint Juttemis

In aanloop naar de Paasevenementen Sail en De Heugte was er de nodige beroering. Sail 2018 werd tijdens Pasen gehouden en De Heugte leek, vanwege Sail, aanvankelijk niet door te kunnen gaan. Persiflist De Naald weet nog meer wetenswaardigheden.

De Heugte in 2018 van links (Burgwal) naar achteren (Noordweg) naast Sail (rechts).

Er was kritiek op Sail omdat deze gelijktijdig met Pasen werd gehouden. Het kerkelijke hoogfeest zou daarmee verstoord en niet gerespecteerd worden. De traditionele Brunneper jaarmarkt De Heugte kon weer niet op De Hagen terecht en door Sail ook niet op de IJsselkade. Uiteindelijk werd er toch een alternatieve locatie gevonden. In onderstaande persiflage duidt De Naald nog meer evenementennieuws.

Zie ook:
Wijkwethouder Koelewijn redt paasmarkt De Heugte
Sail Kampen 2018 zonnig van start
Weer grote schrootbrand op Haatland


De Naald persifleertNaar aanleiding van de verplaatsing van de Heugte naar onder andere de Burgwal zijn er nog een aantal wijzigingen bekend geworden binnen het Kampense. Zo zal KiOK dit jaar naar verwachting verplaatst worden naar de wijk Onderdijks onder het motto Kom In Onderdijks Kijken. Tevens wordt bekeken of de Kamper Ui(t)dagen dit jaar al in de nieuwe parkeergarage kunnen worden gehouden. Met name de kleedjesmarkt zit dan gegarandeerd droog, aldus zegsmannen.
Sail Kampen wordt als het aan de SGP ligt verplaatst naar Zwolle, bij voorkeur met Sint Juttemis. Mocht de partij de absolute meerderheid halen, dan wordt de naam voortaan SALE Kampen, om aan duidelijkheid niets meer te wensen over te laten. Mochten Pasen en Pinksteren op één dag vallen, dan kan het evenement ook gewoon op één dag worden gehouden, aldus de nieuwe lijsttrekker van Kampen Sociaal. Bovendien zou het Kamper kadefestival hier mooi mee kunnen worden gecombineerd, zo meldt de VVD, om gemeenschapsgeld zo optimaal mogelijk in te zetten.
Men overweegt nog om voor eventueel vuurwerk diverse bedrijven rond de Haatland- of Zuiderzeehaven te benaderen. De expertise is immers gewoon in eigen stad aanwezig, zo sprak een woordvoerder van het CDA.

Grote schrootbrand bij Hoeben op Haatland.

Disclaimer
In de rubriek Gestekel nemen cartoonist Prikje en persiflist De Naald het nieuws op de hak. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. Beide ”visionairs” behouden zich het recht voor om stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Tevens aanvaarden ze geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Kamper Nieuws openbaar gemaakte publicaties.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x