Toezegging aan bruine vlootschippers ingelost met glasbakken

Toezegging aan bruine vlootschippers ingelost met glasbakken

Nieuws 0 Comment

Gemeente kondigt meer maatregelen aan voor ”optimalisatie voorzieningen en evenementen”

Voor de ligplaats van rondvaartboot ’Veerman van Kampen’ aan de IJsselkade zijn twee glasbakken geplaatst, in aanvang bovengronds. Als straks zicht is op de hoeveelheid glasafval, worden ondergrondse containers besteld. Er worden meer maatregelen genomen om de voorzieningen voor schepen en evenementen aan de kade te optimaliseren, aldus wethouder Meijering namens de gemeente.

Faciliteiten
Het college heeft meerdere besluiten genomen over de faciliteiten aan de IJsselkade benedenstrooms. Behalve de plaatsing van de glasbakken zijn de noodtrappen gecontroleerd en waar nodig aangepast. Er wordt binnenkort een watertappunt aan het Van Heutszplein waar al langere tijd een urinoir is geplaatst.
Volgens Meijering wordt met het pakket aan maatregelen ”het nautisch profiel van onze hartelijke Hanzestad aan het water versterkt”. De glasbakken maken daar onderdeel van uit volgens de wethouder. Daarmee is vóór de start van het toeristenseizoen een eerdere belofte aan de bruine vlootschippers ingelost.

Afvalscheiding
Op dit moment zijn er bovengrondse glasbakken geplaatst om eerst een beeld te krijgen van de hoeveelheid glasafval. In het najaar wordt de stand opgemaakt. Dan zullen er ondergrondse containers worden geplaatst, die niet groter zijn dan nodig. Dat voorkomt inkoop van onnodig dure containers. Bovendien mag er gedurende het hoogwaterseizoen niet gegraven worden in de IJsselkade.
De gemeente laat in een persbericht weten dat ze zich ervan bewust is “dat bovengrondse glasbakken geen fraai gezicht zijn aan de kade”. De verwachting is echter dat de glasbakken al begin 2020 kunnen worden vervangen door ”hun fraaiere ondergrondse broertje.”

Nieuwe glasbakken aan de IJsselkade t.h.v. Van Heutszplein

Meer nieuws over de Bruine Vloot:
’s Winters vrijgesteld van liggeld
Dringend aandacht gevraagd voor bediening Eilandbrug

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x