Groot Nieuws Radio bezoekt De Rank tijdens haar vriendenweek

Groot Nieuws Radio bezoekt De Rank tijdens haar vriendenweek

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Presentatoren Annemarie en Lukas zenden live uit vanuit de boekhandel

Evangelische boekhandel De Rank in de Oudestraat ontving dinsdagmiddag twee presentatoren van Groot Nieuws Radio. Live op de radio spraken zij met bedrijfsleidster Anouk Kanbier. Deze week trekken presentatieduo’s het land in om vrienden en businessclubleden te werven. In een ronde door regio Zwolle mochten ook de vrijwilligsters van De Rank zich laten horen op de radio.

Bestaanszekerheid
Het christelijke radiostation draait op reclame en steun van vrienden en businessclubleden. Daarom organiseren ze elk jaar een vriendenweek om hun financiële basis te versterken en daarmee Groot Nieuws Radio bestaanszekerheid te geven. Meerdere medewerksters van De Rank zijn vaste luisteraars, en sommigen vriend, van het radiostation dat op internet en DAB+ uitzendt.
Of De Rank zelf ook vriend wordt, staat op de agenda van de vergadering woensdagavond. Een businesslidmaatschap valt buiten de begroting voor de boekhandel waar ideologische motieven voor commerciële gaan. Dat geldt ook voor Groot Nieuws Radio waar het draait om bemoedigende en opbouwende radioprogramma’s en christelijke muziek.

Vriendenspel
De gehele week worden de luisteraars en vrienden gevraagd het geluid van Groot Nieuws Radio verder te verspreiden. Zelf gaan de presentatoren in koppels van maandag tot en met vrijdag het land in om het tegen elkaar op te nemen in het Vriendenspel. Vandaag, dinsdag, trokken Annemarie Biljard en Lukas Kramer naar Overijssel. ’s Morgens waren ze al in Kampen en daarna gingen ze naar Hattem en Zwolle. In de voormiddag keerden ze terug naar Kampen en kwamen naar De Rank. Tenslotte gingen ze nog naar Dalfsen.
Kramer kent Kampen goed. Hij komt van Urk, zat op de Pieter Zandt Scholengemeenschap en heeft nog familie in Kampen wonen. Samen met Biljard voerde hij opdrachten uit. Aan het einde van de dag stond hun tussenstand voor de onderlinge competitie op 825 punten.

Presentatoren Lukas Kramer en Annemarie Biljard verzorgen de live uitzending vanuit De Rank.

Boekhandel
Groot Nieuws Radio was uitgenodigd door Harianne Jutstra die in het verleden als vrijwilligsters in de christelijke boekhandel heeft gewerkt. De boekhandel, waar een stichting achter schuil gaat, zit in een historisch pand aan de Oudestraat bovenstrooms. In 1986 startte de nering aan de Venestraat. De winkel biedt een breed assortiment aan christelijke lectuur, muziek, cadeaus en het is mogelijk om een gebedsintentie achter te laten.
De ontvangst van Kramer en Biljard was hartelijk en dat was op de radio te horen. Koffie en thee staan altijd klaar en bij bijzondere gelegenheden zoals vandaag met gebak. Naar verwachting hebben de luisteraars de goede sfeer mee kunnen pikken. Kramer en Biljard trokken na Kampen verder, gelaafd met koffie, gebak en korte maar diepgaande gesprekken over God waar alle aanwezigen voor gaan.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x