Als (echte) boerendochter mag Harmke op kalender prijken (video)

Als (echte) boerendochter mag Harmke op kalender prijken (video)

Kunst & Cultuur, Natuur 0 Comment

In Mastenbroek is Dirk trots op zijn grote zus op de Boerinnenkalender


Vrijdagavond wordt de zevende editie van de Boerinnenkalender gepresenteerd. Vijftien schone jongedames sieren de kalender waaronder Harmke de Ruiter uit Mastenbroek. In de stad is de kalender niet zo bekend doch op het platteland des te meer. Harmke krijgt dan ook veel (positieve) reacties. Evenals haar vader en moeder die samen in het uitgestrekte Mastenbroek een grote boerderij hebben met koeien, varkens en schapen.

Harmke de Ruiter harkt het voer bijeen voor de koeien.

Sector
Voor die agrarische sector van haar ouders wil Harmke opkomen. De Boerinnenkalender wil positieve aandacht voor de agrarische sector vragen en Harmke onderschrijft dat van harte. Ze heeft zich zelf aangemeld, simpelweg omdat ze het leuk vindt. Het hele idee spreekt haar aan en ze vindt het een leuk perspectief. En, eerlijk is eerlijk, aandacht is natuurlijk ook leuk. Haar ouders stemmen daarmee in. Vader André krijgt spontane reacties, evenals moeder Thirza die als verloskundige werkt in IJsselmuiden en omgeving. ”In het gehele gebied aan deze kant van de brug”, zoals ze het zelf uitdrukt.

Aan de keukentafel met moeder Thirza wordt de Boerinnenkalender besproken.

Gezin
Familie De Ruiter komt oorspronkelijk uit IJsselmuiden en kent zes kinderen. Na vijf meiden kwam Dirk (9) die trots is op zijn grote zus. Samen met Harmke voert hij elke dag de kalveren. Harmke houdt van koeien en als enige van de kinderschare zou ze de boerderij wel ooit willen overnemen. Haar studie Melkveehouderij aan de Groene Welle heeft ze echter afgebroken. De sfeer sprak haar niet aan en ze is veel liever in de praktijk bezig, met melken. Ze volgt nog wel een deeltijdopleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw om toch een (horeca)diploma te halen. Op Facebook wordt ze overstelpt met likes en vriendschapsverzoeken. Ze meldt openbaar dat ze nog vrijgezel is maar “ook meiden op de kalender met een vriend krijgen te maken met versierpogingen”, vertelt Harmke. Zonder zelf op zoek te zijn, kijkt Harmke elk seizoen ’Boer zoekt Vrouw’. Samen met de hele familie op de bank.

Harmke de Ruiter geflankeerd door haar trotse broertje Dirk.

Kerk
Twee jaar geleden won Harmke de Bijbelquiz van het NBG in het Mastenbroeker verenigingsgebouw Trefpunt. Ze kerkt in de monumentale kerk daarnaast, waar haar vader betrokken is bij het beheer. Haar deelname aan de Boerinnenkalender levert geen gewetensnood op: ”Het is geen Playboykalender”. In de appgroep met de andere modellen merkte iemand op: ”Het is sexy, niet sletterig.” Ook de meiden uit de keet reageren zo. De modellen zijn gekozen om hun uitstraling en agrarische achtergrond, al vindt Harmke dat laatste soms ver te zoeken. Vrijdagavond wordt de precieze indeling van de kalender bekend. ”Juni zou wel een leuke maand zijn voor mijn fotoshoot want dan ben ik jarig,” vertelt Harmke. Na het interview poseert ze met tegenzin bij de varkens. Harmke houdt van koeien en van de boerderij en ze is een boerin in de dop maar in de varkensstal toont ze zich de schone jongedame die ze ook is: ”Varkens? Nee, die stinken.”

Harmke poseert bij de varkens op haar ouderlijke boerderij in Mastenbroek.

Klik de foto’s aan voor een uitvergroting.

Zie ook:
Mastenbroek zet (stal)deuren open en Trefpunt viert jubileum

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x