Lodewijk Hoekstra legt eerste geveltuintje voor ’Samen Groen in Brunnepe’ aan

Lodewijk Hoekstra legt eerste geveltuintje voor ’Samen Groen in Brunnepe’ aan

Gemeente, Natuur, Nieuws 0 Comment

Voormalig televisietuinman trapt campagne af voor wijkverbetering en klimaatadaptatie

Over een maand wordt er in Brunnepe een actiedag georganiseerd om meer groen in de wijk te brengen met geveltuintjes. Lodewijk Hoekstra kwam dinsdag het eerste geveltuintje al aanleggen. De voormalige presentator van een tuinierprogramma op TV zet zich in voor een ”duurzame wereld waarin mens en natuur in balans zijn”. Een bewoonster aan de Geert van Woustraat was de gelukkige om het eerste groen voor haar huis te mogen verwelkomen.

’Samen maken we Brunnepe groen’
Op zaterdag 21 april wordt samen met bewoners de schop in de grond gezet. Die morgen kunnen deelnemers tussen tien en twaalf gratis potaarde en twee planten ophalen bij wijkcentrum Reyersdam. Aanmelden kan tot 31 maart bij Reyersdam of door een e-mail te sturen naar geveltuin@Kampen.nl. Inmiddels zijn er al ruim vijftig aanmeldingen binnen, vertelde Marieke Spijkerman tegen Lodewijk Hoekstra. Wethouder Spijkerman liet namens het gemeentebestuur haar gezicht zien om het belang te onderstrepen dat de gemeente aan het project hecht. Jolanda van de Wetering had zich al aangemeld en mocht Lodewijk Hoekstra ontvangen. De gemeentelijke groenvoorziening kwam de benodigde spullen brengen in de Geert van Woustraat en menig wijkbewoner kwam een kijkje nemen.

Jolanda geeft haar nieuwe Brunneper geveltuintje meteen goed water.

Green Deal
Lodewijk Hoekstra presenteerde tot een jaar geleden het programma ’Eigen huis en tuin’ op RTL4. Samen met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing richtte hij NL Greenlabel op, een platform dat zich richt op vergroening van de openbare ruimte in alle facetten. Daarnaast zet Lodewijk zich in voor de Green Deal die 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur nastreeft. Deze deal is bedoeld om de waarde van het stedelijke groen te vergroten voor inwoners, planten en dieren. En ook om het groen zo in te richten dat de stad beter is uitgerust voor het nieuwe klimaat oftewel klimaatadaptatie (zie onderaan). Gemeente Kampen heeft het Trekvaartproject in IJsselmuiden aangemeld bij Green Deal. Op de Nationale Boomfeestdag zijn daar al nieuwe bomen geplant (zie onderaan). Dit is afgelopen maanden ook gebeurd bij de herinrichting van diverse straten aan de Noordweg. Samen met de geveltuintjes gloort er zo groen aan de horizon van Brunnepe.

Lodewijk Hoekstra en Jolanda van de Wetering hebben het eerste Brunneper geveltuintje aangelegd.

Zie ook:
Meer groen in Brunnepe met geveltuintjes
Nationale Boomfeestdag levert bijdrage aan groenstructuur Trekvaart
Verlenging klimaatsubsidie waterschap voor aanpassing eigen straten
Medewerkers gemeente Kampen volgen workshop klimaatadaptatie (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x