Sinterklaas sinds decennia weer per boot aangekomen in IJsselmuiden

Sinterklaas sinds decennia weer per boot aangekomen in IJsselmuiden

Nieuws 0 Comment

Pakjesboot te zwaar beladen om Kikkergat in te varen

Een week na zijn aankomst in den lande en in de Kamper Hanzestad, is Sinterklaas ook aangekomen in IJsselmuiden – over het water. Na tientallen jaren heeft de stoomboot de weg, nee, het water, naar het Kikkergat gevonden. De Zwolseweg langs de haven was afgezet en stond vol met kinderen. Amerigo stond voor een koets ditmaal want zelf rijden is voor de Sint in IJsselmuiden nog een brug te ver.

Sinterklaas had een sloep met verkenners vooruitgestuurd. De Pieten verkenden de haven waarna de stoomboot over de IJssel achter het Kikkergat aan kwam varen uit de richting van Zwolle. De gedreven omroeper van RTL007 had gehoord dat misschien problemen met het schip konden optreden. En inderdaad bleek de Sint niet het Kikkergat in te kunnen varen. Even leek hij de steigers te rammen maar toen snelde een boot van de brandweer te hulp.

Met veel hulppieten wist de Goedheiligman op de achterste steiger te klauteren vanuit de stoomboot. Burgemeester Koelewijn was over de steigers naar hem toegesneld. Hij hield de Sint stevig bij de hand over de steigers heen (zie Facebook). Uiteindelijk bereikten ze het vasteland en namen beiden plaats in de koets. Net als in Kampen stond Amerigo, die de koets trok, volop in de belangstelling (zie onderaan).

Als Pietjes verkleed gaven kinderen van de talentgroep van RKDOS midden op de Zwolseweg een dansshow weg terwijl de Pietenfanfare speelde. De Sint vertrok naar het Markeresplein en het Sinterklaashuis in het Kulturhus van IJsselmuiden. Daar werd de intocht van Sinterklaas verder gevierd. Op de Zwolseweg liet de grote kindervriend en zijn grote schare van Zwarte Pieten een spoor van (vertrapte) pepernoten na.

Zie ook:
Amerigo steelt de show bij intocht Sinterklaas in Kampen
Sinterklaas veilig gearriveerd in Kampen en Hanzewijk (2018 – video)
Sinterklaas vereert winkels op Haatland met bezoek (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x