Jubilerend havenmeester Arnold in het zonnetje

Jubilerend havenmeester Arnold in het zonnetje

Nieuws 0 Comment

Collega’s en gasten in Buitenhaven vieren decennium toewijding

Terwijl buiten letterlijk de zon scheen, werd in het havenkantoor op vier juni Arnold de Gunst figuurlijk in het zonnetje gezet. Tien jaar geleden begon hij ietwat aarzelend aan een nieuwe uitdaging als havenmeester in de Buitenhaven. Maar alras vond hij zijn draai en inmiddels wordt zijn zesde zintuig voor passanten geprezen.

Gastvrijheid
Familie, bestuursleden en vrijwilligers waren samengekomen in de kantine van de Buitenhaven om Arnold te huldigen. Enkele nieuwsgierige gasten uit de haven keken nieuwsgierig naar binnen – auch die Deutsche Gäste. Met hen komt het gesprek al snel op zijn grote liefde voor FC Bayern München, waarvan hij alles zal hebben dus de voorzitter zag af van een kado op dat gebied.
De kadotafel stroomde vol en de hapjes waren goed geregeld hetgeen eindigde met een diner voor Arnold en zijn kornuiten van het havenkantoor.
Arnold komt uit Elburg en is vanaf zijn zevende in botters op het water te vinden. Eén van zijn kameraden is zeezeiler Henk de Velde, die verschillende malen de wereld omgezeild is, en Arnold ook de hand kwam schudden. Als havenmeester ben je gastheer voor de passanten en Arnold vervult die rol met verve. Dat kwam meermaals terug in de toespraken.

Binnen en buiten werd Arnold de Gunst de hand geschud.

Groei
In zijn jeugd heeft Arnold een ongeluk gehad tijdens het melkbusschieten waardoor hij een oog mist. Als NAH-patiënt heeft hij na revalidatie jaren in de bouw gewerkt. Hij kreeg ook veel begeleiding en zo belandde hij via Rozij in de haven. Hij werd goed ingewerkt maar de samenwerking met bijvoorbeeld havenmeester Wiebe moest groeien. Dat deed het met als climax dat Arnold zeven dagen per week in de Buitenhaven te vinden was toen Wiebe een tijdje uitgeschakeld was.
Al met al is hij enorm gegroeid in zijn functie en met de klompen over de steigers heen denderen is er niet meer bij. Toen hij na jaren een vast contract kreeg, is hij naar Kampen verhuisd en nu loopt alles op rolletjes. Arnold is dankbaar voor de mooie woorden en wat hij mag betekenen voor de anderen. Met het ”denken vanuit de gasten” gaat zijn werk in de Buitenhaven door.

Sneldichter Hans Houkema huldigde Arnold de Gunst op zijn wijze.

Gedicht
Sneldichter Hans Houkema kwam Arnold ook de hand schudden en schudde het volgende gedicht uit de mouw:

Arnold tien jaar bij de haven:
honderden keren naar de schepen draven!
Landvast hier, landvast daar.
Met Arnolds hulp is dat zo klaar!

Door Wiebe – als mentor weergaloos –
Ontwikkel jij je al een hele poos
tot welkomsgezicht voor gasten en leden
zonder te veel op de voorgrond te treden.

Wat iedereen hier graag zou zien:
Blijf in het havenmeestersteam
Nog langer dan een jaar of tien!

Het Buitenhavenmeestersteam met v.l.n.r. Piet, Arnold, Renate, Wiebe en Johan.

Zie ook:
Bijzondere boten in Buitenhaven (video)
Voltooiing baggerwerk Nieuwe Buitenhaven nadert

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x