Kamper bierzusjes worden levensgroot door hele land gereden

Kamper bierzusjes worden levensgroot door hele land gereden

Nieuws 0 Comment

Firma IJzerman plaatst representantes Kamper bier op vrachtwagen

Met Kamper Vreugd heeft Stadsbrouwerij Kampen haar tweede eigen bier op de markt gebracht. De middeleeuwse zusjes Gese en Johanna promoten dit bier en met hulp van verhuis- en transportbedrijf IJzerman doen ze dat nu levensgroot op de achterzijde van een vrachtwagen. Eerder bracht IJzerman zo ook het Stripspektakel en het Stedelijk Museum onder de aandacht op de Nederlandse wegen.

Biermuseum
Enkele jaren geleden presenteerde Stadsbrouwerij Kampen met trots haar eerste eigen bier: Kamper Trots (zie onderaan). Het idee ontstond toen er hopzaden werden gevonden in de tuin van het Huys der Kunsten. Dit is één van de oudste panden van Kampen en uit diezelfde middeleeuwse tijd werd Henrick Aeltsz uit de mottenballen opgedoken om het bier te promoten (zie onderaan).
Deze burgemeester èn koopman uit het middeleeuwse Campen had twee kleindochters die ook betrokken zouden zijn bij het bierbrouwen. Gese en Johanna brengen daarom het bier Kamper Vreugd aan de man. Ook in het hedendaagse leven zijn Henrieke en Ruth zussen en ze spelen hun rol met verve.
In het Huys der Kunsten aan de Voorstraat is ook Biermuseum Kampen ondergebracht die de geschiedenis van bier belicht (in de middeleeuwen heel gezond) en waar men kennis kan maken met de Kamper biertjes.

Henrieke, Elise en Ruth voor hun afbeelding op de vrachtwagen van IJzerman.

IJzerman
Voor de fotosessie reed Melissa IJzerman de vrachtwagen voor. Haar moeder Greet bestiert al 40 jaar het verhuis- en transportbedrijf op Haatland en is sinds 23 jaar enig eigenaar. Zij brengt graag initiatieven uit haar woonplaats Kampen onder de aandacht van Nederland. De vrachtwagen met Gese en Johanna gaat vier tot vijf dagen de weg op en rijdt door Nederland en een enkele keer naar België.
Melissa krijgt haar eigen vrachtwagen met belettering in het roze. Elise van Heck, directeur en initiator van het Huys der Kunsten, de Stadsbrouwerij en het Biermuseum, noemt de actie van IJzerman een ”leuk doel”. Samen met ’haar’ bierzusjes poseerde ze ook voor de lens van Henk Boudewijn. Zonder bierglas ditmaal want dat kan de passerende verkeersdeelnemer op verkeerde ideeën brengen. Buiten het verkeer zijn de Kamper biertjes wel en gewis een aanrader.

Zie ook:
Biermuseum Kampen schenkt in middeleeuwse pullen
Henrick Aeltsz presenteert zijn middeleeuws bier (audio)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x