Lichtjesroute zet Kampereiland in het licht

Lichtjesroute zet Kampereiland in het licht

Nieuws 0 Comment

Autoroute langs letterlijk uitgelicht boerenlandschap

Drie avonden worden op Kampereiland de donkere dagen opgelicht. Op 15, 16 en 17 december kan van 17u00 tot 21u00 een route worden gereden langs verlichte, historische boerderijen en woonhuizen. Ook landschapselementen en het water beloven op een bijzondere manier uitgelicht te worden tijdens ‘Kampereiland in het licht’.

Lichtjesroute
Kampereiland leeft van oudsher met het water. Zo liggen veel boerderijen en woonhuizen op eeuwenoude terpen die boven het landschap uitsteken. Daarom worden naast, vaak monumentale, boerderijen en woonhuizen ook landschapselementen en het water op een bijzondere manier in het licht gezet, evenals landbouwwerktuigen en de pont over het Noorddiep die tijdelijk in oude luister wordt hersteld.
De lichtjesroute is een initiatief van IJsseldelta Boert Bewust en de vereniging Streekbelangen Kampereiland. Zij willen hiermee het platteland onder de aandacht te brengen.

Autoroute langs letterlijk uitgelicht boerenlandschap op Kampereiland, het agrarische wingebied van gemeente Kampen.

Eenrichtingsroute
‘Kampereiland in het licht’ bekijk je vanuit de eigen auto. De eenrichtingsroute start op de Nesweg en eindigt aan de Middendijk. De lichtjesroute wijst zichzelf middels borden langs de weg. Ook is hier een routekaartje te downloaden.
Kinderen kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen waarmee ze kans maken op een kadobon. De route voert niet door stallen zoals afgelopen weekeinde tijdens het Farm Foodfestival in Flevoland.

Zie ook:
Verenigingen Kampereiland boeren goed dankzij Rabobank (2019)
Volwaardige schoolbibliotheek op Kampereiland (2019)
Waterschap vernieuwt drie gemalen op Kampereiland (2019)
Dijkverbetering Kampereiland bescheiden ingeluid bij Ons Erf (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x