Luisteren naar de Klokkengietertapes

Luisteren naar de Klokkengietertapes

Geschiedenis, Nieuws 0 Comment

cultuurZIEN introduceert nieuwe wijze van historie tot je nemen

De Klokkengietertapes zijn een nieuwe, hybride vorm van historische informatie delen met een groter publiek. Prikkelende teksten vormen de korte inleiding bij een geluidsfragment. Tijdens het beluisteren van de geluidstape kan beeld bekeken worden van de besproken locatie. Via een link is de informatie na te lezen op de website GeertvanWou.nl.

Nieuwe informatie
Basis voor de Klokkengietertapes is nieuwe informatie over de belangrijke klokken- en geschutgieter Geert van Wou (ca. 1450-1527). Door cultuurZIEN is recent opnieuw onderzoek verricht naar hem, zijn familie en zijn verwanten. Dit leidde tot verrassende en interessante ontdekkingen. Over zijn Kamper schoonfamilie bijvoorbeeld, over de locatie van zijn giethuis en over Van Wou als Hanzekoopman.

Kamper klokkengieter
Geert van Wou was een “magistraal klokkengieter” aldus de Canon van Nederland. Het lukte cultuurZIEN via archiefstukken een leerling aan Geert van Wou te koppelen. Ook deze leerling was een bekende Kamper klokkengieter. Dit is voor het eerst in de geschiedenis op deze wijze vastgesteld.

Geert van Wou
In de reeks Klokkengietertapes wordt steeds een ander facet van Van Wou’s leven belicht. De Klokkengieterstapes starten op 29 april met een introductie over Geert van Wou zelf. Daarna volgt iedere veertien dagen een nieuwe aflevering. In totaal bestaat de serie uit zeven afleveringen van de Klokkengietertapes. Het project is een samenwerking tussen cultuurZIEN en Kamper Nieuws.

Gedenksteen voor de Kamper klokkengieter Geert van Wou.

Meer nieuws van cultuurZIEN:
Kamper betrokkenheid bij oorlogen
Onderzoek geschiedenis Kampen voortgezet
Op jacht naar Kamper leeuwen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x