Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou

Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou

Geschiedenis, Kunst & Cultuur 0 Comment

Virtueel op pad met cultuurZIEN

De Klokkengietertapes zijn een nieuwe, hybride vorm van historische informatie delen met een groter publiek. Prikkelende teksten vormen de korte inleiding bij een geluidsfragment. Tijdens het beluisteren van de geluidstape kan beeld bekeken worden van de besproken locatie. Via een link is de informatie na te lezen op de website GeertvanWou.nl.

Geert van Wou
Stel je bent dertig jaar en je hebt je opleiding tot klokken- en geschutgieter afgerond. Je wilt graag voor jezelf beginnen maar werkt nog steeds in de gieterij van je overleden leermeester. Daarvan moet je niet alleen jezelf maar ook de weduwe en haar tien kinderen onderhouden. Terwijl je in Den Bosch omringd wordt door andere goede klokkengieters.
Kortom: de situatie is te benauwd en te benard voor jouw enorme talent. Dan arriveert er een uitnodiging uit het verre Kampen. Dáár boven de grote rivieren is geen enkele belangrijke klokken- en geschutgieter werkzaam. Jij grijpt je kans.

Kampen
Hoe het Geert van Wou in Kampen verging is te horen in deel 1 van de Klokkengietertapes. De klokkengietertapes zijn samengesteld uit de geluidsbanden van twee stadswandelingen door Kampen. Vrijdag 13 mei verschijnt deel 2: Geerts woonhuis en giethuis. Het project is een samenwerking tussen tussen cultuurZIEN en Kamper Nieuws.

Klik op de speelklok hieronder om de virtuele wandeling in een nieuw venster te starten.

Klokkengietertapes deel 1: Geert van Wou


Meer nieuws van cultuurZIEN:
Kamper betrokkenheid bij oorlogen
Onderzoek geschiedenis Kampen voortgezet
Op jacht naar Kamper leeuwen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x