Kringloop Kampen komt de brug over (video)

Kringloop Kampen komt de brug over (video)

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Na zeventien jaar is de winkel verhuisd van Trekvaart naar Haatland

De naam refereerde altijd al aan Kampen maar strikt genomen zat Kringloop Kampen de afgelopen zeventien jaar in IJsselmuiden. Het verouderde pand is ingeruild voor een modern bedrijfspand aan de Ambachtstraat. Daarmee heeft de onderneming meer winkelruimte èn parkeerruimte. Alle partijen hebben baat bij de verhuizing.

Derde verhuizing
Kringloop Kampen startte in 1982 aan de Noordweg 7a. In 2002 moest ze daar plaats maken voor nieuwbouw op het Berkterrein. De winkel kon het pand aan de Trekvaart 33 overnemen van een meubelzaak die naar het net opgeleverde industrieterrein aan de Zendijk vertrok. De geschiedenis van het pand staat uitgebreid beschreven op de website van de Kamper Kringloopwinkel.
Met de jaren nam de parkeerdruk aan de Trekvaart toe en de conditie van het gebouw af. De kerk naast het winkelpand wilde het wel overkopen en Kringloop Kampen vond vervolgens haar nieuwe bestemming aan de Ambachtstraat 3 waar tot twee jaar geleden de Welkoop was gevestigd. De omliggende zaken noemen de komst van de kringloopwinkel een aanwinst voor het plein waarmee voor alle betrokken partijen de nieuwe situatie tot tevredenheid stemt.

De nieuwe locatie geeft de mogelijkheid om de winkel ruim op te zetten.

Toename ruimte
In vergelijking met de Trekvaart is de winkelruimte met 500 vierkante meter toegenomen tot een winkeloppervlakte van 1900 vierkante meter. Aan de Trekvaart moest meestal langs de straat geparkeerd worden terwijl aan de Ambachtstraat er genoeg parkeerplaatsen op het plein zijn. Aan het plein zijn ook de Vloerloods, Karwei en Fa. Boer gevestigd. De laatste halverwege vorig jaar naar de Ambachtstraat (zie onderaan).
Schuin tegenover is de Jan Posthal gevestigd waarvan trouwe medewerker Joop Pennekamp in 2017 de Bruggenbouwersbokaal won (zie onderaan). Hier worden spullen ingezameld om Roemenië een helpende hand te bieden. Henri Bouwmeester, voorzitter van de Kringloop Kampen, ziet dit als gezonde concurrentie. Hij stuurt 24 vaste medewerkers aan en zo’n 40 vrijwilligers. Die kunnen nu op adem komen. De verhuisklus zit erop.

Tot 's avonds laat werd soms doorgewerkt om gereed te komen voor de verhuizing.

Zie ook:
EO-coryfee bezoekt Kringloop Kampen
Nieuwe hal voor jubilerend Kringloop Kampen (video – maart 2019)
Diertotaal Firma Boer verhuisd naar Ambachtstraat (juli 2018)
Bruggenbouwersbokaal voor Joop Pennekamp (Jan Posthal – april 2017)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x