Binnen en buiten feest bij opening ‘Het Lokaal’

Binnen en buiten feest bij opening ‘Het Lokaal’

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Onder grote belangstelling gaan initiatieven Sterk IJsselmuiden officieel van start

Nu alle groepen zich gevestigd hebben, was het tijd voor een officiële opening. In ’Het Lokaal’ zijn er meerdere initiatieven onder de noemer Sterk IJsselmuiden samengekomen. Wethouder Van der Sluis verrichte de officiële opening waarna het feest losbarstte. Op het vroegere schoolplein klonk er live muziek en vond de jeugd vertier. Binnen stond er lekkers klaar en kon het gebouw bezichtigd worden. Veel mensen waren op de uitnodiging ingegaan om de officiële start mee te vieren.

Fiets ’m d’r in
Als variant op het lintje doorknippen, brak wethouder Jan Peter van der Sluis (Sociaal Domein) het openingslint met er doorheen te fietsen (zie Twitter). Daarna onthulde hij een naambord op de fietsenstalling aan de zijkant van het voormalige schoolplein. Sinds de bewaakte fietsenstalling bij het station verbouwd is, verzamelt de politie de gevonden of opgepakte fietsen bij de vroegere Ichthusschool. In een korte toespraak loofde Van der Sluis de initiatieven en vrijwilligers.
Al is hij geboren Kampenaar, tegenwoordig woont hij in IJsselmuiden, vertelde hij, en trots op wat hier tot stand is gebracht. De wethouder noemde het ”typerend voor de IJsselmuidense samenleving” om er voor elkaar te zijn en hij nodigde tenslotte uit om het nog meer te laten bruisen met nog meer ideeën.
”Waar het Kulturhus gefaald heeft, daar slaagt Het Lokaal in,” zei de wethouder die daarna het podium gaf aan de initiatiefnemers. Gea Overweg zette enkele vrijwilligers van eeTze in het zonnetje gezet en Stichting Welzijn stelde de nieuwe wijkverbinder voor.

De kinderen stonden in de rij voor een suikerspin. Ook één van de zonen van Marcel Kalter (rechts) pakte de microfoon.

Plezier en samenzijn
Terwijl buiten de kinderen zich uitleefden op het springkussen en in de rij stonden voor een suikerspin, werden er binnen soepen en een broodje hamburger geserveerd. Tegelijkertijd was er mogelijkheid voor ontmoeting en kennismaking met de initiatiefnemers en de vrijwilligers, zoals eerder geschetst (zie onderaan). Raoul had als fietsenmaker van Stichting Welzijn een fiets beschikbaar gesteld aan Van der Sluis.
Diverse politici en welzijnswerkers gaven acte de presence. Op de foto boven dit artikel feliciteert Mariska van Woerden, voor wie haar werk bij de gemeente tegen armoedebeleid aanschuurt, Gea Overweg die samen met haar man in 2015 eeTze begon (zie onderaan).
Op het podium buiten werd alweer een nieuw initiatief geïntroduceerd. Vera werd kort voorgesteld die op dinsdagmorgen ’De zoete inval’ bij ’Het Lokaal’ gaat organiseren. Zo blijven er ideeën komen en de gemeente stimuleert dat van harte, gaf de wethouder aan. In het coalitieakkoord wordt ook alle ruimte geboden voor initiatieven vanuit de Kamper inwoners. ”Om met de Italianen te spreken,” wiens keuken regelmatig bij eeTze op het bordje komt, riep Van der Sluis: ”Forza IJsselmuiden!”

Openingstoespraak door wethouder Van der Sluis.

Zie ook:
Samen werken en zijn in ’Het Lokaal’ (okt. 2018)
eeTze vervolgt in ’Het Lokaal’ (sept. 2018)
Samen eten bij eeTze (juni 2015)
Volop gebruiksmogelijkheden voor leeg pand (nov. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x