Wisseling van wacht en uitbreiding kinderopvang in Zalk

Wisseling van wacht en uitbreiding kinderopvang in Zalk

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Kinderen en ouders nemen afscheid van Prokino

In Zalk is maandag Jokide gestart als nieuwe aanbieder voor kinderopvang in het dorp. Vrijdag werd afscheid genomen van Prokino. Voor sommige leidsters betekende dat een afscheid na jaren trouwe dienst aan de Zalker kinderen. Met de nieuwe aanbieder komt er op meer dagen voor meer leeftijden kinderopvang beschikbaar: voor meer dagen en voor meer leeftijdsgroepen.

Afscheid
Achter het dorpshuis, aan de rand van het sportveld, verzamelden zich de ouders om afscheid te nemen van Josien, Marjon en Gerlinda. Ray Haze, voorzitter Dorpsbelangen Zalk, prees hun liefde, toewijding en aandacht die ze de afgelopen jaren hebben gegeven aan de peuters van Zalk. Marjon was vanaf 2007 betrokken bij de peuteropvang en Gerlinda vanaf 2009. Zij begonnen in de peuterspeelzaal die in het oude dorpshuis zat.
Na de bouw van het nieuwe dorpshuis verhuisde de opvang naar dat Multifunctionele Dorpshuis (MFD). Prokino nam de peuterspeelzaal over van Samenspel Kampen. Gestart als Peuteropvang De Bever bestaat de opvang al zo’n 20 jaar. Josien en Marjon gaan verder bij Prokino in Kampen. Gerlinda gaat zich toeleggen op haar nieuwe huis en tuin, verwacht Ray Haze. Met een knipoog liet hij dat vallen in zijn afscheidswoord.

Ray Haze looft de dames van Prokino.

Wisseling
Toen Prokino aangaf te moeten stoppen in Zalk vanwege de kleinschaligheid, kwam Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF) op het pad van de Zalker dorpsbestuurders. Na veel gesprekken en een kennismaking met de dorpsbewoners, werd besloten de opvang over te dragen aan SKF. Die zet daarmee haar eerste stappen buiten Flevoland. Om die reden heeft ze haar naam omgedoopt tot Jokide.
Jokide zal vier in plaats van twee dagen open zijn. Bovendien biedt zij ook opvang aan voor 0- tot 2-jarigen, hetgeen het dorp nog ontbeerde. De Zalker dorpsbewoners krijgen daarmee een keuzemogelijkheid want Iris biedt in de Oranjeschool ook VSO en BSO aan. Ray Haze is blij met deze ontwikkeling waarmee ouders niet meer naar opvang buiten het dorp hoeven. Bovendien versterkt dit de levendigheid in het dorp. Hoe zeer Haze, gaf hij aan, de dames van Prokino zal missen.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x