Primeur voor Brobando tijdens Hanzedagen (video)

Primeur voor Brobando tijdens Hanzedagen (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Percussiegroep presenteerde zich in nieuwe kleuren

 

Kenners van Brobando uit Kampen, die hun favoriete percussionisten tijdens de Hanzedagen zagen optreden, waren getuige van een primeur. De slagwerkers hadden hun rood-zwarte tenue ingeruild voor een tenue in kleuren die aansluiten op de Braziliaanse ritmes die ze ten gehore brengen.

Percussiegroep Brobando in de oude kleuren (archieffoto).

Geel, groen en blauw zijn de kleuren geworden, waarin percussiegroep Brobando zich sinds een paar weken presenteert. Naast een zonnigere uitstraling zijn dat ook de kleuren die in de Braziliaanse vlag voorkomen. Dit symboliseert het Braziliaans tintje aan de percussie die Brobando brengt onder het motto ”Samba aan de IJssel”. Ze spelen alleen op Braziliaanse instrumenten, zoals surdo, repinique, timba, snaredrum en tamborim.

Percussiegroep Brobando in de nieuwe kleuren (foto: Anton Sollie).

Bovenstaande foto is genomen door Anton Sollie. Jaap Gunnik tekende voor het nieuwe logo en Anneke Broekhuizen (ABC-costuums) voor de nieuwe kleding, naar een idee van Brobandiaan Bertien van Raallte. Brobando is in 2004 opgericht door Jurgen van der Meulen die nog steeds de instructeur is van de groep. Deze maand is Brobando, met hun nieuwe kledinglijn, te bewonderen op 6 juli bij Stad Hardenberg Promotie en op 20 juli bij de Gaypride in Amersfoort. Binnen Kampen geeft Brobando vaak acte de presence op de Oranjemarkt in IJsselmuiden, waar vorig jaar door Van den Beld onderstaande videoregistratie werd gemaakt.

De percussiegroep is een zelfstandig onderdeel van de Broederband en bestaat uit zo’n twintig personen. Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd en is iedereen welkom om te komen kijken tussen 19u45 en 21u30 in De Notenkraker aan de 3e Ebbingestraat. In haar 13-jarig bestaan hebben de percussionisten diverse hoogtepunten meegemaakt en één mooi moment was een verrassingsoptreden in Brunnepe. Pé van der Meulen werd 80 jaar en was al 65 jaar verbonden aan de Broederband. Ondanks zijn ziekte, genoot de echte Brunnepenaar van het optreden van ”zijn” Broederband samen met Brobando. Drie maanden na het optreden voor zijn huis is Pé overleden maar we laten u als In Memoriam nog graag het artikel lezen over deze echte Brunnepenaar.

Zie ook:
Percussiegroep Brobando
Serenade voor jubilaris Broederband

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x