Nieuwe Nieuwendijk geopend met koffie voor passanten (video)

Nieuwe Nieuwendijk geopend met koffie voor passanten (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Brug over Reevediep vervangt vroegere verbindingsweg

 

Binnen een jaar is de nieuwe verbinding tussen Kampen en Kamperveen opgeleverd. Vanmorgen klokslag zeven uur openden gedeputeerde Boerman en RWS-directeur Nelly Kalfs de Nieuwendijkbrug. Zij hadden de eer om als eerste over de brug te rijden na een kop koffie gekregen te hebben die de passanten na hen ook kregen. De oude, tijdelijke verbinding werd meteen gefreesd om opgeruimd te worden.

Op de rug gezien v.l.n.r. Nelly Kalfs, HID RWS Oost-NL, Bert Boerman, gedeputeerde provincie Overijssel, en Bort Koelewijn, burgemeester Kampen.

Ruim twee etmalen is de tijdelijke Nieuwendijk tussen Slaper en Roskam afgelopen dagen afgesloten geweest om de laatste hand te leggen aan de aansluiting van de nieuwe Nieuwendijk aan de wegen eromheen. Om de spertijd zo kort mogelijk te houden, is er aan één stuk door gewerkt, een klus die anders twee keer zo lang had geduurd. Uiteindelijk is de nieuwe brug over het Reevediep drie maanden eerder dan gepland opgeleverd maar dat was wel gepland. Wethouder Veldhoen en burgemeester Koelewijn keken tevreden toe, zeker nadat ze samen de wegbreedte hadden gecontroleerd wat vooraf een bron van zorg was geweest van Kamperveners. De breedte van 7m20 was correct al was het meetlint, dat Veldhoen had meegebracht, ontoereikend. Hij bevestigde dat deze breedte klopt want er moeten twee trekkers, die maximaal 3m80 breed mogen zijn, elkaar kunnen passeren.

Gerrit Jan Veldhoen controleert samen met Bort Koelewijn de wegbreedte.

De eerste fietser, die de Nieuwendijkbrug benutte, was Bart Schoonhoven. Hij fietst dagelijks vanuit Noordeinde naar zijn werk bij Van der Sluis in Genemuiden. De eerste vrachtwagenchauffeur van, hoe kan het ook anders, een veetransport, keek verrast naar de drukte maar reed door. Een fietser na Schoonhoven had meteen een kritische kanttekening want de brug kent geen vrij liggende fietspaden. ”Dat is een centenkwestie,” reageerde Veldhoen en Marcel van Dijk, werkzaam voor het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, wees op de verbeterde veiligheid met de nieuwe Nieuwendijk alsmede de verbeterde logistiek. Er is in het verleden veel ophef geweest over de Slaper en de verbindingen in het gebied rondom het Reevediep (zie onderaan) maar deze nieuwe Nieuwendijk is een vooruitgang, sprak gedeputeerde Boerman, “en zal zeker blijven liggen.” Na het bescheiden feestje ving, bij een bleek ochtendzonnetje, de werkdag aan.

 

De eerste fietser over de nieuwe Nieuwendijkbrug, Bart Schoonhoven, krijgt koffie.

Op de video hieronder wordt de dagelijkse groep scholieren verrast met zowel de nieuwe routeverbinding als iets lekkers. Op de achtergrond is te zien hoe de oude verbindingsweg meteen wordt gefreesd om op te ruimen en het water in het Reevediep de vrije doorgang te geven.

Zie ook:
Zwartendijk toch beoogde omleidingsroute (mei 2016)
Ondertekening minister Schultz bekroning PR (opinie – dec. 2016)
Voetreiziger langs teloorgegaan landschap (beschouwing – nov. 2016)

Posted by Ruimte voor de Rivier IJsseldelta on Donnerstag, 29. Juni 2017

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x