Brunnepe goed vertegenwoordigd op nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen (video – dl. 1)

Brunnepe goed vertegenwoordigd op nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen (video – dl. 1)

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Burgerinitiatieven in de schijnwerpers gezet

Deze eerste werkweek van het nieuwe jaar is de week van nieuwjaarsrecepties. Gemeente Kampen nodigde woensdagavond al haar inwoners uit om samen te toosten op het nieuwe jaar. Naast gewezen bestuurders en huidige bewoners, was er ook een grote delegatie uit Brunnepe aanwezig. In zijn nieuwjaarsrede sprak burgemeester Koelewijn over Kamper Kracht in Actie en haalde diverse voorbeelden aan.

Burgerinitiatieven
De centrale hal van het stadhuis was weer stemmig verlicht, evenals vorig jaar (zie onderaan). In diverse hoeken stond een bar opgesteld waar drank verkrijgbaar was van wijn tot mineraalwater. Nadat de leden van het College van B&W de nieuwjaarswensen in ontvangst hadden genomen, beklom burgemeester Koelewijn het bescheiden podium. Hij haakte in op het project ’Kamper Kracht in Actie’. Dat is min of meer een vervolg op ’Kamper Kracht’ maar staat er wel los van.
Koelewijn noemde enkele voorbeelden van geslaagde burgerinitiatieven die afgelopen jaar zijn opgezet. In een volgend artikel plus deel twee van de videoreportage wordt daar nader op ingegaan. De initiatieven presenteerden zich ter plekke in de hal..

Burgerintiatief Het Lokaal presenteerde zich in de hal van het gemeentehuis.

Brunnepe
Vanuit Brunnepe presenteerden zich maar liefst zeven groepen van pleitbezorgers: de Wijkvereniging (ook voor de Hanzewijk), BEB (Behoud Brunneper Erfgoed), 3B (behoud Brunneper Bongerd), het Voedselpark, de Bijenvereniging, de Vischrookerij en Brunnepe aan ’t Roer. Zij droegen allen een zilveren sjerp als herkenningsteken. Om neutraal te blijven, deed de burgemeester tijdens zijn korte rede de sjerp af.
In onderstaande videoreportage van RTV IJsselmond licht Erik van der Belt het hoe en waarom toe van de grote Brunneper afvaardiging. In de reportage spreekt Piet van Ommen ook met andere gasten die avond, zoals Theo van Rietkerk die van Provinciale Staten Overijssel naar de Eerste Kamer is vertrokken. Ook ex-wethouder Gerrit Jan Veldhoen was van de partij.
Een goede doorsnede van de Kamper bevolking was aanwezig op de nieuwjaarsreceptie en ontving de nieuwjaarswensen van burgemeester Koelewijn. Onder Gods zegen.

Brunneper gedelegeerden op de nieuwjaarsreceptie droegen een zilveren sjerp.

Zie ook:
Nieuwe energie middels Kamper Kracht in Actie (video – deel 2)
Tamme nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen (2018)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x