Nieuwe energie middels Kamper Kracht in Actie (video – dl. 2)

Nieuwe energie middels Kamper Kracht in Actie (video – dl. 2)

Gemeente, Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Initiatieven uitgelicht op gemeentelijke nieuwjaarsreceptie

Met een speciale film en kraampjes in de hal van het stadhuis, werden op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Kampen diverse burgerinitiatieven uitgelicht. In een korte rede roemde burgemeester Koelewijn de Kamper inwoners die eigen initiatief ondernemen om hun buurt te verbeteren of te verlevendigen. Kamper Kracht in Actie is een vervolg op Kamper Kracht.

Bumastraat-Broeksteeg
In de gehele gemeente Kampen ondernemen burgers zelf het initiatief om hun leefomgeving een impuls te geven. Onder de noemer ’Kamper Kracht in Actie’ (voorheen ’Kamper Kracht’) ondersteunt de gemeente dat van harte. Vier voorbeelden in het afgelopen jaar werden door burgemeester Koelewijn aangehaald op de nieuwjaarsreceptie. Van de speeltuin in de Bumastraat (Flevowijk – foto hierboven) tot aan de deels eigen bekostiging van het MFD aan de Broeksteeg in Zalk.
In eerdere artikelen zijn deze burgerinitiatieven verslagen (zie onderaan), inclusief het Voedselpark in Brunnepe en Het Lokaal in IJsselmuiden. In een film, die getoond werd in de hal van het gemeentehuis, komen de initiatiefnemers aan het woord.

Een dwarsdoorsnede van de Kamper bevolking was aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Kampen.

Mateboer-Eigenwijs
Fragmenten uit de film zijn opgenomen in onderstaand tweede deel van de videoreportage door RTV IJsselmond over de uitwisseling van nieuwjaarswensen op het stadhuis door een dwarsdoorsnede van de Kamper bevolking. Daarnaast spreekt politiek verslaggever Piet van Ommen in dit deel met onder andere directeur Roel Mateboer over de Villa Bovenhavenstraat en met Rik Vinke, uitbater van café Eigenwijs, over de Plantage.
Het is een landelijke trend dat de overheid burgerparticipatie stimuleert en taken overhevelt. In een “herbezinning op de vraag wat de rol van wijk- en dorpsverenigingen zou moeten zijn in de toekomst” is daaraan gevolg gegeven onder de noemer Kamper Kracht in Actie. Zo zorgen inwoners zelf voor ”nieuwe energie in Kampen”.

Zie ook:
Brunnepe goed vertegenwoordigd op nieuwjaarsreceptie (video – deel 1)
Eigen groenbeheer biedt toekomst voor MFD Zalk
Binnen en buiten feest bij opening ‘Het Lokaal’
Voedselpark geopend en bomen geplant (video)
Feestelijke opening Speeltuin Bumastraat (De Brug)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x