Allereerste Open Bedrijvendag in Kampen

Allereerste Open Bedrijvendag in Kampen

Nieuws, Zakelijk 1 Comment

Bedrijven openen hun deuren voor vrijblijvende kennismaking

Overgewaaid uit andere plaatsen en provincies, waar het soms al jaren wordt georganiseerd, wordt nu eind maart ook in Kampen een zogeheten Open Bedrijvendag georganiseerd. Kampenaren die om wat voor reden dan ook geïnteresseerd zijn in de activiteiten van deelnemende bedrijven, kunnen vrijblijvend een kijkje nemen achter de poorten. Ook tal van maatschappelijke organisaties zijn bij de dag betrokken.

Kennismaking
De dag is bedoeld voor buurtbewoners, scholieren, nieuwkomers, werkzoekenden, carrièreswitchers, bestuurders, ondernemers en bewoners uit de gehele gemeente en regio. Scholieren en studenten zijn welkom als ze zich oriënteren op een beroep. Buurtbewoners kunnen het bedrijf leren kennen in hun buurt waar ze anders altijd langslopen. Werkelozen of mensen die ander werk zoeken, kunnen tijdens de Open Bedrijvendag volop op verkenning..
De Open Bedrijvendag is een initiatief van de Industriële Club Kampen en de VOC Kampen in samenwerking met Kampen Partners. Volgens Chris Wiekeraad, voorzitter van VOC Kampen, is werk natuurlijk economisch van grote waarde, voor een inkomen. Maar werk heeft ook een belangrijke sociale component, voor ons netwerk. Hij vat het samen met: „We willen met deze dag laten zien dat de bedrijven belangrijk zijn voor Kampen en dat de Kampenaren belangrijk zijn voor de bedrijven.”

Maatschappelijk
Hans Both, voorzitter van IC Kampen, vindt het van grote waarde dat het bedrijfsleven overgaat van het werken voor ’shareholders value’ naar ’stakeholders value’. En dat je oog hebt voor je omgeving om succesvol en duurzaam te ondernemen: „We willen op onze manier bijdragen aan een brede welvaart in Kampen.”
De ondernemers willen laten zien wat Kampen te bieden heeft aan bedrijvigheid. Veel maatschappelijke organisaties zijn betrokken om verbinding mee te leggen, zoals de Rotary en stichting Hartelijke Hanzestad Kampen. Daarnaast zijn scholen en organisaties als Sterk Techniek Onderwijs (regio Kampen) betrokken, het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Impact, het sociaal werkbedrijf in Kampen en Dronten. Gemeente Kampen en bedrijventerrein RW50 zijn als partners verbonden aan de Open Bedrijvendag in Kampen.

Industrieterrein Haatland

Deelnemers
Geïnteresseerden kunnen op OpenBedrijvendagKampen.nl zien welke bedrijven meedoen en welk programma ze aanbieden. De ondernemers hopen veel Kampenaren te mogen ontvangen. Hieronder staan enkele deelnemende bedrijven waarover Kamper Nieuws eerder schreef.

Zie ook:
Friction Welding zet stappen voorwaarts (video)
Porta Futurum opent toekomst Van der Sluis Constructie
Duurzaam Haatland – Ned Air (video)
WSP Regio Zwolle presenteert lokaal Kamper team (Impact)

Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariska

Goed stuk!

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x