Pop-up depot uitgeroepen tot beste idee van Kampen (video)

Pop-up depot uitgeroepen tot beste idee van Kampen (video)

Geschiedenis, Nieuws, Video 0 Comment

Erfgoedchick wint Stadscheque en mag haar idee realiseren

Gisteravond was er opnieuw een Stadscafé georganiseerd. Bij Moods & Roots troffen binnenstadondernemers elkaar en werd iedereen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Vooraf hadden mensen ideeën kunnen inbrengen voor een bruisende binnenstad. Vijf aangedragen ideeën werden gepresenteerd waarvan er drie in de prijzen vielen. De jury kende de hoofdprijs, een Stadscheque ter waarde van €2500, toe aan Annemiek Jonker die als Erfgoedchick het Kamper depot inventariseert.

Kamper depot
In een blog onder de naam Erfgoedchick konden kijkers tot voor kort de inventarisatie volgen die Annemiek Jonker uitvoert in een depot van gemeente Kampen (zie onderaan). Dit pand moet leeg en Jonker heeft als trainee de taak op zich genomen om uit te zoeken wat er allemaal opgeslagen staat. In een blog op YouTube en een artikelserie bij Kamper Nieuws deed ze wekelijks verslag. Vorige maand stopte ze de periodieke blogs hoewel het project nog lang niet klaar. Daarom verzon ze het concept van een pop-up depot om middels een tijdelijke expositie de laatste spullen uit het depot herplaatst te krijgen.

Een aantal objecten in het Kamper gemeentedepot.

Pitches en prijzen
Tijdens het Stadscafé brachten vijf mensen hun ideeën onder de aandacht. Bas Diender presenteerde zijn voorstel om op korte termijn tot een levendige binnenstad te komen met een Werkgroep Leegstand. Nardus Koster wil toewerken naar inclusiviteit, naar een binnenstad die voor iedereen welkom en toegankelijk is, ongeacht eventuele handicap. Eerder had hij de nodige obstakels ervaren toen hij zelf in een rolstoel de Oudestraat doortrok (zie onderaan).
Mirriam Bouwmeester vertelde over haar voorstel tot invulling van De Sigaar die nu ad hoc exposities herbergt (zie onderaan). Nordy Visser en Jacco Brink tenslotte vroegen alle aanwezigen mee te denken in hun zoektocht naar een flexwerkplek voor jonge ondernemers uit de creatieve hoek.
Na beraad van de jury, bestaande uit Jenneke Palland (Rabobank IJsseldelta), Ed Santink (namens vastgoedeigenaren in de binnenstad) en Thomas Klaphake (directeur De Eenhoorn en bestuurslid Kampen Marketing), werden gedeeltelijke Stadscheques toegekend aan Bas Diender (€1000) en Nardus Koster (€500).

Pop-up depot
Annemiek Jonker kwam als vierde aan het woord en lichtte in een video haar idee toe, op dezelfde enthousiaste wijze als ze in haar blogs pleegt te doen. Na haar presentatie klonk er voor het eerst spontaan applaus en dat bleek een voorteken te zijn. De jury kende een volledige Stadscheque (€2500) aan haar toe. Ze kan nu haar idee voor tijdelijke exposities nader gaan invullen en daarmee de objecten uit het Kamper gemeentedepot bij een breder publiek onder de aandacht brengen.
Het pop-up depot moet in een leegstaand pand of in een expositieruimte, of iets dergelijks, een tijdelijke expositie worden waar van alles te doen is en waar bezoekers de overgebleven objecten kunnen zien, voelen en ruiken. Soms komen er verborgen juweeltjes boven drijven. Niet voor niets noemt Jonker het onbekende gemeentedepot de ”Schatkamer van Kampen”.

Annemiek Jonker toont twee objecten uit het Kamper gemeentedepot.

Zie ook:
Schatgraven bij gemeente Kampen (Annemiek Jonker)
Een dag in een rolstoel (Nardus Koster)
De man met de gitaar (De Sigaar)


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x