Kampen Magazine verhaalt weer volop over Kamper activiteiten

Kampen Magazine verhaalt weer volop over Kamper activiteiten

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Zomereditie toeristische glossy ditmaal huis aan huis bezorgd

Op de dag dat de zomer officieel begon is de publicatie van de zomereditie van Kampen Magazine gevierd bij Biermuseum Kampen. De zomereditie is geen zomereditie meer want de wintereditie vervalt. Daarmee verschijnt Kampen Magazine nog maar één keer per jaar, wel aan het begin van de zomer. Tal van Kamper ondernemers èn inwoners vertellen over wat Kampen allemaal te bieden heeft. Wederom werd de publicatie in het Biermuseum aan de Voorstraat gevierd.

Frequentie
Namens het team achter de glossy heette Lucas Reinds iedereen welkom in het sfeervolle bierlokaal van het Huys der Kunsten. Samen met Barry Kiel, Ineke Smits, Anja Kuipers en Johan van der Kolk heeft Reinds het blad gerealiseerd voor Brugmedia, de multidisciplinaire Kamper uitgeverij. Kampen Magazine zal voortaan één keer per jaar verschijnen maar is wel dikker geworden. „Dat was een uitdaging,” vertelde Reinds, „maar met een hogere bijdrage van de bijdragers en de Excelsheet van Johan is het gelukt.”
De uitdaging zat ‘m ook in de hogere oplage omdat besloten was het blad huis-aan-huis in Kampen te bezorgen. Inwoners worden uitgenodigd hun stad (nog) beter te leren kennen en natuurlijk ook zelf ambassadeur van Kampen te zijn. Het magazine is ook gratis verkrijgbaar bij toeristische punten in de stad en andere ”strategische afgiftepunten”.

Een jeugdige bezoekster van Biermuseum Kampen bij de presentatie van Kampen Magazine.

Inhoud
Bijna zestig pagina’s geven een goed beeld van wat er in Kampen zoal gebeurt. Met oude en nieuwe foto’s wordt dat rijkelijk letterlijk in beeld gebracht. Inwoners en ondernemers doen verslag over hun werken en recreëren in of rondom Kampen. Van speelplezier voor de kinderen tot aan keukens en interieur voor de volwassen. Cultureel en/of nautisch erfgoed komt ook aan bod waarmee een vrij volledige weergave van Kampen wordt gegeven.
Volgens Van der Kolk is zeker dit Kampen Magazine een bewaarexemplaar. Meerdere aspecten van Hanzestad Kampen wordt uitgelicht en het hartelijke karakter komt vaak van inwoners af volgens toeristen. In het Biermuseum, waar voor de tweede maal veel betrokkenen bij het blad zich verzamelden merkte een toerist eens op: „Je moet opletten met de weg te vragen aan een Kampenaar want voor je het weet krijg je een heel verhaal en de geschiedenis van je bestemming te horen.”

Hanze
Op de achterzijde van Kampen Magazine nodigen de twee gezusters van het Biermuseum iedereen uit om de Hanze te proeven. De dames verwijzen naar de bestuurdersfamilie die eeuwen geleden het huidige Huys der Kunsten bouwden, als één van de eerste stenen huizen in Kampen. De familie, met vader burgemeester voorop, brouwden ook bier. Zo ontstond een paar jaar geleden het idee om een biermuseum in het pand te beginnen en volgens aloud recept eigen bier te brouwen. Wekelijks worden er bierproeverijen gehouden voor toeristen èn inwoners die hun eigen stad verkennen.
Ook ondernemers weten de weg naar het Biermuseum te vinden. Op deze eerste dag van de zomer om samen te toosten op de nieuwe uitgave van Kampen Magazine. Proef de Hanze in Hanzestad Kampen.

Viering van de nieuwe uitgave van Kampen Magazine in Biermuseum Kampen.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x