Zangmiddag in Buitenkerk op Bevrijdingsdag

Zangmiddag in Buitenkerk op Bevrijdingsdag

Kerk, Nieuws 0 Comment

“Samen zingen rondom Konings- en Bevrijdingsdag”

Onder begeleiding op het Hinszorgel van Sietze de Vries, organist van de Groninger Martinikerk en orgeldocent aan het Prins Claus Conservatorium, wordt er donderdag 5 mei om 15u00 een samenzangmiddag georganiseerd in de Kamper Buitenkerk. Iedereen is vrij om in- en uit te lopen en mee te zingen of alleen maar te luisteren. Ds. D.J. Budding verzorgt in de RK Buitenkerk de meditatie.

Samenzang
Op het programma staan psalmen die passen bij het thema van de middag en een lied van Adriaan Valerius. De psalmen worden in hun geheel gezongen. De Buitenkerk is minder bekend dan de Bovenkerk maar de kerk heeft een vergelijkbare goede akoestiek en ongeveer net zo oude papieren. Voordat de Buitenkerk ten tijde van Napoleon weer katholiek werd, zijn er tijdens de reformatie veel protestantse psalmen gezongen.

Organist
In ’zijn’ Martinikerk begeleidt Sytze de Vries op indrukwekkende manier de gemeentezang. Zijn specialiteit is het improviseren over de Geneefse psalmmelodieën. Hij begeleidt concerten tot in het verre buitenland waarmee de organisatie van de samenzangmiddag een unieke beleving belooft.
Officieel heet de Buitenkerk (Buiten Nieuwstraat 101) Onze-Lieve-Vrouwekerk. Aan de kerk zijn meerdere koren verbonden (zie onderaan) en al eerder vonden er grote concerten plaats (zie onderaan).

Zie ook:
Buitenkerk leeft met passie en bezinning naar Pasen toe (2018)
Gemengd koor Buitenkerk huldigt drie trouwe leden (2019)
Waardige herdenking overleden dierbaren (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x