Stadsbrug weer toegankelijk voor alle verkeer

Stadsbrug weer toegankelijk voor alle verkeer

Nieuws 0 Comment

Onderhoud continueert zonder belemmeringen

Keurig volgens planning is afgelopen woensdag in de namiddag de Stadsbrug weer opengesteld voor alle verkeer. Dertien dagen is de belangrijke verkeersverbinding afgesloten geweest maar dat ongeluksgetal deed geen opgeld. Het groot onderhoud verliep voorspoedig en gaat nog door tot eind september. De stremmingsperiode gaf twee spectaculaire momenten, waarvan fotoreportages zijn gemaakt.

Voetgangers
Over de doorgang voor voetgangers werd zorgvuldig gewaakt. Het looppad werd beschikbaar gehouden aan de noordzijde. Ook fietsers mochten daarvan gebruik maken mits afgestapt. Er werden extra verkeersregelaars ingezet toen men toch teveel op het rijwiel bleef zitten. Op de tijdelijke oranje verkeersborden werd zelfs expliciet vermeld ”de fiets aan de hand mee te nemen”. Afgelopen weekeinde was het voetpad opnieuw gestremd omdat voor de schilderklus, door merendeels Griekse werknemers, het hefdeel op steunpilaren moest staan. Als oplossing werd een loopbrug geïmproviseerd die een gezellig spectaculair tafereel gaf (zie onderaan). Tot het einde van de onderhoudsklus, volgens de planning 30 september, is nu alleen het voetpad aan de zuidzijde gestremd.

Tijdens het groot onderhoud aan het hefdeel was de Stadsbrug "ingepakt".

Takelklus
Een week eerder was de doorgang voor voetvolk enkele uren verhinderd en werden er extra bussen ingezet om aan de overkant te geraken. Die morgen werden de nieuwe hijskabels getest. Dit proefdraaien liep uit maar de gemeente communiceerde dat direct waarvoor ze complimenten kreeg. Om de nieuwe staalkabels te bevestigen, was het bedrijf Hebo ingehuurd door onderaannemer Mennens. De ballastblokken moesten opgetakeld worden om de kabels en borgpennen te vervangen (zie onderaan). Kamper Nieuws voer mee met de Urker bemanning en maakte een fotoreportage van het hijsproject met groots materieel (zie onderaan). Door de vakantietijd bleef de overlast beperkt en de Stadsbrug kan er nu weer twintig jaar tegenaan. ”Dankzij,” zoals een lezeres opmerkte, ”de stoere mannen uit Griekenland en Urk.”

Zie ook:
Optakelen ballastblokken door Hebo (fotoreportage)
Fietsdragers bij loopbrug maken feestje van oversteek IJssel
Afsluiting Stadsbrug bij groot onderhoud onvermijdelijk

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x