Waterkering Kampen afgebroken en terug in magazijn

Waterkering Kampen afgebroken en terug in magazijn

Nieuws 0 Comment

Waterstand stabiel – oproep aan kijkers om dijken te sparen

De verplaatsbare waterkering Kampen-Midden is zaterdagmorgen afgebroken en weer opgeruimd. De zandzakken langs de Kampereilanden blijven nog even liggen. De waterstand op de IJssel is stabiel al zullen de uiterwaarden nog zeker tot na het weekeinde vol staan. Dan gaat het waterpeil weer zakken. Het waterschap roept hoogwatertoeristen op om de dijken te sparen.

Op de derde dag van dit nieuwe jaar werd de hoogwaterkering langs de IJsselkade opgebouwd door de hoge waterstand van de IJssel (zie onderaan). Gisteren bereikte die een hoogtepunt maar er hebben zich geen problemen voorgedaan. Nu de piek van waterafvoer weer voorbij is, heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta de (deels) opgebouwde kering weer laten afbreken door zo’n dertig vrijwilligers van de Hoogwaterbrigade. De onderdelen van de waterkering liggen opgeslagen in het dijkmagazijn naast de gemeentewerf in IJsselmuiden.

De mobiele waterkering langs de IJssel(kade) is weer afgebroken door de Hoogwaterbrigade.

Het werk vanochtend was in een uurtje geklaard zonder noemenswaardig veel publiek. Dit in tegenstelling tot de vele dagjesmensen die naar de uitgedijde rivieren komen kijken. Het waterschap roept mensen, die naar het hoogwater gaan kijken, dringend op om op de dijken te letten. Zij worden verzocht om niet in de bermen te parkeren en honden aangelijnd te houden. De grasmat is een belangrijk onderdeel van de dijken en dient als beschermlaag. Parkerende auto’s of gravende honden kunnen die aantasten. Op zwakke plekken hebben dijkwachten al eerder zogenaamde bekrammingen aangelegd, met name op de dijken langs de Vecht.

Lees voor meer informatie:
Kampen voorbereid op hoog water

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x